Môžete zdieľať všetky fotky alebo len fotky vybraných osôb.

Google verejne spustil novú funkciu Zdieľanej knižnice, ktorú predstavil na tohtoročnej konferencii Google I/O. Nová funkcia je dostupná z bočného panelu a umožňuje zdieľať knižnicu fotiek s inými ľuďmi. Knižnicu však môžete zdieľať iba s jednou emailovou adresou. To znamená, že nemôžete vytvoriť viacero zdieľaných knižníc a každú zdieľať s inou adresou. Je to škoda.

V rámci spustenia novej funkcie si vyberiete kontakt, s ktorým budete knižnicu zdieľať. V ďalšom kroku si môžete nastaviť, či sa majú zdieľať úplne všetky fotky alebo iba fotografie, na ktorých služba identifikuje konkrétneho človeka. To je užitočné, ak chcete zdieľať fotky s rodičmi – môžete si nastaviť, aby sa zdieľali len tie, kde ste vy alebo vaši blízki rodinní príslušníci.

Taktiež si môžete nastaviť, aby sa zdieľali fotky až odo dňa vytvorenia zdieľanej knižnice alebo aj už existujúce fotky. Používateľ, s ktorým chcete zdieľať fotky, následne dostane emailom pozvánku a po jej prijatí získa prístup k zdieľanej knižnici. Vy si môžete jednoducho skontrolovať, ktoré fotky sa zdieľajú, po kliknutí na položku Zdieľaná knižnica v bočnej ponuke.

Zdieľaná knižnica je už dostupná prostredníctvom webového rozhrania aj mobilných aplikácií pre Android a iOS.

Spustenie novej funkcie Zdieľanej knižnice krok za krokom. Na poslednom obrázku vidíte zoznam fotiek, ktoré sa zdieľajú prostredníctvom funkcie

Prečítajte si aj:

Google Fotky – praktické tipy a rady

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit