Funkcia sa nachádza vo fáze testovania.

Fotky sú populárnym nástrojov na zálohovanie fotografií, v ktorom sa dá veľmi efektívne vyhľadávať na základe rôznych kľúčových slov. Google teraz tento proces ešte viac uľahčuje pridaním filtrov.

Pri hľadaní obrázkov konkrétnej osoby, Fotky teraz ponúkajú rad filtrov, priamo pod vyhľadávacím poľom. Tu budete môcť vyhľadávanie spresniť výberom typov médií, ako sú videá, selfie a snímky obrazovky. Ešte dôležitejšie je, že do svojho počiatočného vyhľadávania môžete pridať ďalších ľudí, aby ste si mohli prezerať obrázky a videá, ktoré obsahujú všetkých ľudí, ktorých chcete nájsť. Nájsť obrázky konkrétnej skupiny ľudí nikdy nebolo jednoduchšie.

Google Fotky filtre

Zdroj: AndroidPolice

Kliknutím na filtre sa zobrazí karta so všetkými dostupnými možnosťami.

Vyhľadávacie filtre v skutočnosti nepridávajú nič, čo by doteraz nebolo v ponuke. Avšak tieto nové filtre poskytujú intuitívnejšie rozhranie, ktoré zlepšuje prehľad v rozhraní a lepšie demonštruje výkonné možnosti vyhľadávania aplikácie.

Nové možnosti sú pravdepodobne sprístupňované na strane servera a neviažu sa na konkrétnu verziu aplikácie, takže je potrebné počkať, pokým ich Google sprístupní všetkým používateľom aplikácie Fotky.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Od 1. júna končí bezplatné zálohovanie vo Fotkách Google

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.