Svoje súkromie si odteraz ochránite ešte pohodlnejšie.

Fotky Google sú bezpochyby najlepšou aplikáciou na zálohovanie a úpravu fotografií v systéme Android. Počas rokov táto aplikácia získala nespočetné množstvo vylepšení, pričom Google kladie veľký dôraz na funkcie, ktoré používateľom prinášajú skutočný úžitok. Popri funkciách na úpravu fotografií je súčasťou aplikácie aj priečinok “zamknuté”, ktorý slúži na bezpečné uchovávanie fotografií napríklad v prípade, že svoje zariadenie zdieľate s ďalšími osobami a nechcete, aby synchronizované fotografie boli k dispozícii pre všetky osoby.

Google od konca minulého roka umožňuje synchronizovať zamknutý priečinok aj naprieč zariadeniami v systémoch iOS a Android, čo je rozhodne praktické v prípade, že rovnaký účet využíva viac osôb, alebo vlastníte viac súčasne používaných zariadení prihlásených pod rovnakým Google účtom. 

Fotky Google: Zamknutý priečinok je odteraz ešte dostupnejšíZdroj: 9to5google
Fotky Google: Zamknutý priečinok je odteraz ešte dostupnejší (vpravo)

Donedávna bol prístup k zamknutému priečinku oveľa zdĺhavejší, pričom odteraz sa stačí prepnúť na kartu Knižnica a v hornej časti sa zobrazí položka Zamknuté. Spolu s kartou Zamknuté sa budú odteraz zobrazovať aj položky Obľúbené, Archív a Kôš. Starý spôsob zobrazenia síce potláčal existenciu uzamknutého priečinka, ale zároveň to mohla byť výhoda, pretože nebol “až tak na očiach”. Podobná zmena s uzamknutým priečinkom prebehla už aj na webe. Ten je teraz dostupný priamo v hlavnej ponuke.

Veľká časť funkcií uložených v Pomôckach v smartfóne bola presunutá do hornej časti obrazovky pod symbol „+“. Nachádzajú sa tam viaceré možnosti z ponuky „Vytvoriť nové“. Je tak možné vytvoriť napríklad album, koláž, video s hlavnými momentmi, kinematografické fotografie, animácie a fotografie, knihy, výtlačky a ďalšie.

Tieto všetky možnosti sú dostupné vo verzii aplikácie pre iOS a Android (6.89).

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.