Služba prináša novú funkciu.

Google začína do Fotiek pridávať novú funkciu úryvkov, ktorá teraz dokáže zvýrazniť časť nahraného videa. Nové úryvky z videí sa začínajú objavovať v rámci karty vyhľadávania.

Počas ostatných rokov sme svedkami vytvárania rôznych automatizovaných albumov, ktoré nám majú pripomenúť udalosti z minulosti. Pokým takto generované albumy boli väčšinou vytvárané iba z fotografií, teraz sa ich ponuka rozrastie aj o úryvky z videí. Všetko bude mať na starosti umelá inteligencia.

O novinke informoval portál 9to5google, ktorý dodáva, že úryvky sa vytvárajú na základe toho, čo Fotky považujú za najlepší moment alebo časť z nahraného videoobsahu. Viaceré zdroje naznačujú,  že táto možnosť sa začína postupne objavovať v rámci „Výtvorov“, ku ktorým sa dostanete priamo z panela vyhľadávania. Zdá sa však, že zmena prebieha na strane servera, čiže sa netýka žiadnej konkrétnej verzie aplikácie. 

S videami sa zaobchádza rovnako ako s iným automaticky generovaným obsahom služby Fotky Google, ktorý je po jeho vytvorení možné uložiť do knižnice používateľa.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.