Využívať bude aktivitu používateľov.

Fotky Google sú jednoznačne najlepšou aplikáciou na spravovanie a zálohovanie fotografií a videí v systéme Android. Aplikácia ponúka obrovské množstvo funkcií, ktoré umožňujú fotografie upravovať alebo triediť. Nie je to tak dávno, čo sa používateľom v aplikácii začali objavovať tzv. spomienky, ktoré ponúkali výber fotografií z konkrétneho dňa alebo miesta. Ponúkaný výber bol však tvorený algoritmom, čo mohlo v používateľoch vyvolávať pocit, že zobrazované fotografie nezohľadňujú ich očakávania. To sa však teraz mení.

Spomienky sú v doterajšej verzii aplikácie spravované priamo vo Fotkách Google, aby poskytovali akési nahliadnutie do minulosti, avšak tieto funkcie nefungujú bez algoritmov a dodatočných údajov. Dobrou správou je, že Fotky Google začnú využívať aj údaje o aktivite používateľov na pomoc pri kompilovaní relevantnejších spomienok. Aplikácia dokáže zistiť, ktoré spomienky ste si v minulosti prezreli alebo naopak preskočili, a potom tieto informácie použije na prispôsobenie ponúkaného obsahu v podobe lepšie prispôsobenej spomienky.

Google FotkyZdroj: Google
Fotky Google

Google informuje, že na zavedenie tejto iniciatívy použije údaje zozbierané za ostatných 18 mesiacov a v predvolenom nastavení bude pre používateľov automaticky zapnutá. Ak však nechcete, aby aplikácia Fotky Google týmto spôsobom využívala vaše údaje, tak toto nastavenie môžete samozrejme zmeniť. Možnosť vypnúť prispôsobenie na základe aktivity sa nachádza v časti Nastavenia → Prispôsobenie na základe aktivity. Po dôkladnom hľadaní tejto funkcie sme ju v našich účtoch zatiaľ nenašli, čiže potrvá pravdepodobne niekoľko dní, pokým sa dostane k väčšiemu počtu používateľov.

Odteraz to bude iba na vás, či si vo Fotkách Google necháte vytvárať Spomienky buď na základe vašej aktivity, alebo túto činnosť necháte na algoritmus spoločnosti Google. Už teraz je napríklad možné v spomienkach skryť konkrétne tváre, domáce zvieratá a ľudí. Pokojne sa pohrajte s nastaveniami aplikácie, aby zobrazovaný obsah bol pre vás čo najrelevantnejší.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.