Canon má v ponuke novinky, ktoré vás ponechajú sústrediť sa na fotografický moment bez potreby zložito nastavovať prístroj.

Novinky EOS 200D, 2000D a 4000D sú vhodné pre záujemcov o fotografovanie za rozumné peniaze. Chcú využiť fotenie s menšou hĺbkou ostrosti. Fotoaparáty budú ľahšie ovládateľné, zostane tam ale stále možnosť nastavenia režimu podľa svojich predstáv.

Senzor je 19× väčší, ak by sme porovnávali s čipom v mobile. Nové EOS modely chcú byť pre tých, čo doteraz fotili mobilom a chcú ísť do sveta zrkadloviek. Zároveň nehľadajú super profi triedu, v ktorej by sa stratili. Výhodou je optický hľadáčik. Tým sa šetrí aj energia a navyše je tu krytý senzor.

Canon EOS M50 (589 EUR) je ďalší prístroj, ktorý doplní sériu strednej triedy a pridá sa k modelom M5, M6 a M100. Umiestnenie modelu M50 bude pod M6 a nad M100. Novinka je postavená na dual pixel CMOS snímači s rozlíšením 24,1 Mpx. Dostupný je v bielej a čiernej verzii. Zaostrovací bod sa mení priamo dotykom na displej. Zaujímavosťou je sledovanie oka.

Procesor Digic 8 umožní vytvárať 10 snímok za sekundu, opravuje chyby objektívu a má algoritmus na vytvorenie „krajšieho JPEG“. Spracováva sa priamo vo fotoaparáte, čo ušetrí čas na neskoršie spracovanie obrázku v počítači. Tieto možnosti majú aj iné modely, avšak nie vždy bola funkcia na dokreslenie krajšieho JPEGu ľahko dostupná a mnohí si túto funkciu hlbšie v menu ani nevedeli nastaviť. Má 5-osový stabilizátor.

Dostupnosť fotoaparátov je plánovaná na začiatok apríla.

Ceny modelov:

  • EOS 4000D – 360 EUR
  • EOS 2000D – 410 EUR
  • EOS M50 čierny / biely – 589,99 EUR

Prečítajte si aj:

Začína vás fotenie nudiť? Canon má pre vás vyklápací posuvný objektív: Canon TS-E 50mm f/2.8L MACRO

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.