Hľadáte malý kompakt, ktorý sa vám hodí do ruky a urobí dobré fotky za každého počasia? Vyskúšajte Nikon Coolpix S9900, ktorý sme testovali aj vo Vysokých Tatrách. Tento fotoaparát vydržal aj mrholenie, poradil si aj so zlým počasím a poskytol nám pekné fotografie.

Nikon_S9900-2_vyd2015_6_nowat

Jeho základom je 1/2,3″ CMOS snímač so spodným podsvietením a rozlíšením 16 MPx. Ďalej je tu až 30-násobný zoom (4,5 ÷ 135 mm), umožňuje nakrúcať Full HD video 60i, má pripojenie na Wi-Fi (ale len na zdieľanie fotiek), je tu GPS prijímač a snímač NFC. Zadný displej s uhlopriečkou 3 palce je odklápateľný, k dispozícii je aj blesk. Displej má rozlíšenie 921 000 bodov a dá sa použiť aj na priamom slnku. Ľahko sa dajú fotiť zábery zhora aj zdola. Na najjednoduchšie použitie je tu automatický režim P, použiť môžete ale aj plnú automatiku. Hmotnosť je len 289 gramov (s batériou a kartou) a fotoaparát sa dá dať do vrecka. Z vypnutého stavu do možnosti odfotenia prvej fotky sme namerali asi 2 sekundy. K dispozícii je aj režim fotenia rýchlych dejov, dosiahli sme asi 5 záberov za pol sekundy, oficiálne Nikon uvádza o niečo nižšiu hodnotu 8 fps. Na jednu batériu sme odfotili asi 300 záberov. Fotí len do formátu JPG. Celkovo je to veľmi dobré riešenie pre ľudí na cestách.

Cena: od 299 EUR
Zapožičal: Nikon

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.