Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Smartfón TCL 20 Pro 5G, ktorý bol predstavený v apríli tohto roka, prešiel testom fotoaparátov nezávislej spoločnosti DXOMARK. V teste fotoaparátov DXOMARK, ktorý sa zameriava na výkon fotoaparátu, získal telefón 117 bodov a získal pozitívne hodnotenie.

Spoločnosť DXOMARK na základe vedeckých údajov hodnotí nielen fotoaparáty, ale aj zvuk, displej alebo batériu smartfónov. Spoločnosť DXOMARK testovala celkovú kvalitu fotoaparátu TCL 20 Pro 5G a zistila, že ide o jedno z najlepších zariadení v segmente high-end. Vďaka tomu sa v rebríčku tejto kategórie umiestnila na 2. mieste, jeden bod za vedúcim miestom. Segment high-end je kategória smartfónov, ktoré sú dva až trikrát lacnejšie ako vlajkové modely.

Smartfón TCL 20 Pro 5G je vybavený štvoricou zadných fotoaparátov vrátane 48 Mpx hlavného objektívu a 16 Mpx ultraširokouhlého snímača. Tie dopĺňa 5Mpx makro fotoaparát a 2Mpx snímač hĺbky pre efekt bokeh.

Spoločnosť DXOMARK nedávno testovala aj displej smartfónu TCL 20 Pro 5G so skóre 89 bodov a označila ho za „nového lídra v oblasti farieb“. Tým sa novinka TCL radí medzi absolútnu špičku mobilných konkurentov, z ktorých sa niektorí predávajú za viac ako dvojnásobok ceny tohto modelu.

Úplné výsledky testov sú k dispozícii na stránke www.dxomark.com.

Smartfón TCL 20 Pro 5G sa na Slovensku predáva za 549,99 EUR s DPH a je k dispozícii vo farbách Marine Blue a Moondust Gray.

Značky: