Zmeny nie sú veľké, ale pri priamom porovnaní snímok viditeľné.

Spoločnosť Samsung aktualizovala svoju aplikáciu Expert RAW, ktorá prináša o niečo lepšiu kvalitu snímok a opravuje niektoré chyby. Výrobca príliš podrobnosti nekonkretizoval, ale jednou zo zmien má byť nižšia saturácia fotografií zhotovených pomocou aplikácie.

Číselné označenie tejto verzie aplikácie je 2.0.10.6 a dá sa stiahnuť v obchode Galaxy Store. Nám v ňom zatiaľ však ukazuje len staršiu verziu 2.0.09.1, ale je to zrejme len otázka času, kým bude sprístupnená aj táto novšia, keďže Samsung ju uvoľňuje postupne.

Podľa SamMobile.com je v novej aplikácii sýtosť fotografií skutočne o niečo nižšia, ale nejde o žiadnu dramatickú zmenu. Ak si však porovnáte snímky zhotovené starou a novou verziou aplikácie, rozdiel je badateľný.

Čo sa týka podporovaných zariadení, na väčšinu vlajkových lodí Samsung uvedených na trh od roku 2020 je možné Expert RAW nainštalovať (overili sme si na na Galaxy Note20 Ultra). Rozhraním pripomína základnú aplikáciu na fotografovanie, ale je v nej dostupných množstvo nastavení, takže je vhodná pre ľudí, ktorí nechcú fotiť len na automatiku, ale ponoriť sa do tajov mobilného fotografovania hlbšie.

Ako bolo spomenuté, aplikácia Expert Raw sa dá stiahnuť zo „samsungáckeho“ obchodu Galaxy Store na tomto odkaze. V prípade, že váš telefón nie je medzi podporovanými, aplikáciu ako APK súbor si môžete stiahnuť na známom repozitári APK Mirror a ručne nainštalovať. Túto možnosť by však mali využiť len skúsení používatelia, ktorí sú si vedomí možných rizík.

No a pokiaľ je fotografovanie vaším koníčkom a máte Samsung, určite vyskúšajte aj aplikáciu na úpravu fotiek Galaxy Enhance-X.

Zdroj: SamMobile.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.