Dnes, 14. septembra 2016, sa námestie NC Eurovea v Bratislave stalo dejiskom 1. ročníka Vedeckého veľtrhu.

O zaujímavý a zábavný program sa postaralo viac ako 50 vystavovateľovVedecký veľtrh priniesol zábavný program pre deti a mládež, v rámci ktorého boli rôzne oblasti vedy a výskumu prezentované zaujímavou a interaktívnou formou. Bol určený najmä pre deti a mládež školského veku (6-18 rokov), no zaujímavý bude aj pre učiteľov, rodičov a širokú verejnosť. Magazín TOUCHIT bol jedným z mediálnych partnerov tejto zaujímavej akcie. 

Program veľtrhu bol zameraný na povzbudenie záujmu slovenskej mládeže o význam vedy v každodennom živote a prípadnú budúcu kariéru vo vedeckých odboroch. Vystavovateľmi boli vysoké a stredné školy, vedecké ústavy, záujmové organizácie a subjekty komerčnej sféry, ktoré vo svojich stánkoch ukázali, že veda je všade okolo nás, a že je potrebná v každodennom živote. 

Návštevníci veľtrhu videli rôzne ukážky z oblasti robotiky a elektrotechniky. Videli sme mnoho rôznych robotov, modely áut na netradičný pohon a autíčko ovládané mobilným telefónom. Oblasť chémie zastupovala alchymistická dielňa.

Ďalšou oblasťou bola astronómia. V stánku Astronomického klubu Bratislava sa dalo pozorovať Slnko, v stánku Slovenskej organizácie pre vesmírne aktivity sme videli maketu 1. Slovenskej družice skCUBE a simulátor kozmickej lode. .

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.