Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prémiová vlajková loď spoločnosti Xiaomi – model Mi 11 Ultra – ktorý je vybavený tými najvýkonnejšími fotoaparátmi v histórii smartfónov, špičkovým displejom a výkonnou mobilnou platformou Qualcomm® Snapdragon™ 888, sprístupňuje špičkovú technológiu používateľom z celého sveta.

Spoločnosť Xiaomi dnes oznámila globálne vydanie modelu Mi 11 Ultra, svojej najprémiovejšej vlajkovej lode, ktorá prináša revolúciu do oblasti fotografovania a filmovania pomocou smartfónov. Mi 11 Ultra ide o krok ďalej v oblasti technológie kamier v smartfónoch a debutuje v celosvetovom meradle veľkým senzorom Samsung GN2. Zariadenie prichádza so skupinou troch zadných fotoaparátov profesionálnej úrovne, ktoré sú z hľadiska kvality výstupu prakticky rovnocenné. Tieto modely opäť raz posúvajú spoločnosť Xiaomi na vrchol rebríčka DXOMARK a Mi 11 Ultra sa tak stáva najlepším fotografickým smartfónom na svete. Vďaka displeju DotDisplay so zaoblením zo štyroch strán a s rozlíšením WQHD+ pri frekvencii 120 Hz, turbo nabíjaniu pomocou kábla a bezdrôtovo s výkonom až 67 W a krytiu triedy IP 681 dostáva model Mi 11 Ultra prémiovú úroveň vlajkových lodí do extrému.

Nechajte vyniknúť svoju tvorivú dušu vďaka trom špičkovým fotoaparátom profesionálnej triedy

Mi 11 Ultra pokračuje v priekopníckom odkaze modelu Mi 10 Ultra a predstavuje ďalší významný míľnik v oblasti profesionálnej fotografie pomocou smartfónov. Trojitý fotoaparát profesionálnej triedy je vybavený mimoriadne výkonným hardvérom, ktorý sa vďaka kombinácii s pokrokovým softvérom dostal na vrchol klasifikácie DXOMARK.

Primárny fotoaparát s rozlíšením 50 Mpix používa aktuálne najväčší dostupný snímač – GN2 od spoločnosti Samsung. Tento high-end snímač, na vývoji ktorého sa podieľali spoločnosti Xiaomi a Samsung, je prvým snímačom veľkosti 1/1,12″, ktorý umožňuje zlúčením štyroch pixelov do jedného vytvoriť super pixely s veľkosťou až 2,8 μm. Vďaka vlastnému špecializovanému vylepšenému algoritmu pre nočné fotografie od spoločnosti Xiaomi dokáže bez problémov zachytiť jasné a detailné zábery pri osvetlení na úrovni 0,02 luxu. Mi 11 Ultra je tiež prvým smartfónom spoločnosti Xiaomi, ktorý prichádza so systémom priameho viacbodového laserového zaostrovania s technológiou Time-of-Flight. Dokáže vytvoriť presnú mapu hĺbky so 64 zónami, ktorá mu umožňuje rýchlejšie a presnejšie zaostrovanie so širším uhlom záberu.

Model Mi 11 Ultra je vybavený periskopickým objektívom s rozlíšením 48 Mpix s 5-násobným optickým priblížením, ktoré je možné rozšíriť až na 10-násobok v hybridnom a 120-násobok v digitálnom režime. Rovnako výkonný je aj ultra širokouhlý fotoaparát s rozlíšením 48 Mpix, ktorý využíva ten istý snímač Sony IMX586 a umožňuje zachytiť zábery so zorným poľom až 128°. Túto nekompromisnú hardvérovú konfiguráciu podporujú výkonné algoritmy na báze umelej inteligencie, ktoré účinne potláčajú skreslenie objektívu a zachytávajú špičkové krajinárske a skupinové fotografie.

Model Mi 11 Ultra pokračuje v dedičstve minulých generácií smartfónov. Prichádza s uznávanými technológiami dvojitej natívnej citlivosti a stupňovitým HDR, ktoré boli prvýkrát predstavené u modelu Mi 10 Ultra.

Rovnaký brilantný výkon podáva zariadenie aj pri natáčaní videí. Všetky tri fotoaparáty telefónu podporujú video s rozlíšením 8K pri frekvencii 24 sn./s. Hlavný fotoaparát je navyše vybavený technológiami Dolby Vision® a HDR10+, ktoré zaisťujú mimoriadnu kvalitu obrazu a presné a dynamické zaznamenávanie svetiel a tieňov.

Displej s rozlíšením WQHD+ pri frekvencii 120 Hz, zaoblený zo štyroch strán, a zvuk SOUND BY Harman Kardon

Model Mi 11 Ultra je vybavený 6,81” AMOLED displejom DotDisplay so zaoblením zo štyroch strán a s rozlíšením WQHD+ pri frekvencii 120 Hz od spoločnosti Samsung, ktorý je vyrobený z materiálu E4. Displej ponúka špičkový jas na úrovni 1700 nitov a dokáže zobraziť 1,07 miliardy farieb. Tieto vlastnosti prispievajú k jemnejšiemu a prirodzenejšiemu vykresľovaniu farebných prechodov, nižšiemu pruhovaniu a zobrazeniu živších farieb. Rozlíšenie 3200 × 1440, obnovovacia frekvencia 120 Hz a vzorkovacia frekvencia dotykového displeja 480 Hz spoločne vytvárajú mimoriadne príjemné, rýchle a detailné zobrazenie. Displej s ochranou Corning® Gorilla® Glass Victus™ je navyše vysoko odolný voči nárazom a škrabancom.

Mi 11 Ultra navyše ponúka ďalšie prekvapenie v podobe druhého malého displeja na zadnej strane. Slúži nielen na neustále zobrazovanie podstatných informácií, ako je napríklad dátum, čas a notifikácie, ale aj ako zrkadielko pri selfie záberoch. Tento doplnok ešte viac vylepšuje prívetivosť a inovácie v oblasti fotografovania.

Zvuk tohto smartfónu je krištáľovo čistý rovnako ako jeho obraz. Zariadenie integruje dva reproduktory a pokračuje vo využívaní technológie SOUND BY Harman Kardon, profesionálne vyladeného zvuku, prvýkrát predstaveného v modeli Mi 11. Tieto pevné základy boli v smartfóne Mi 11 Ultra vylepšené o ešte výkonnejší, na zákazku vyrobený super lineárny reproduktor 1216P, ktorý sa nachádza na spodnej strane zariadenia. Vďaka maximálnej amplitúde až 0,8 mm ide o najhlasnejší model v rámci odvetvia. Vďaka naozaj mimoriadnej hardvérovej konfigurácii, inteligentnej detekcii scenérie a profesionálnemu vyladeniu prémiovým výrobcom sa model Mi 11 Ultra dokáže bez námahy prispôsobiť rôznym zvukovým prostrediam a poskytovať optimálny výkon za každých okolností.

Nabitie batérie na 100 % v priebehu 36 minút2 pomocou duálneho 67 W nabíjania prostredníctvom kábla/bezdrôtovo

Mi 11 Ultra pokračuje v tomto dedičstve aj v prípade ďalšej prelomovej funkcie – technológie turbo nabíjania pomocou kábla a bezdrôtovo pri výkone 67 W, čo je v súčasnosti maximum v rámci tohto odvetvia. Pri oboch spôsoboch je možné batériu s kapacitou 5000 mAh nabiť na 100 % len v priebehu 36 minút2, prakticky s nulovými rozdielmi medzi bezdrôtovým nabíjaním a nabíjaním pomocou kábla.

Mi 11 Ultra využíva vlastnú technológiu 6-násobne rýchlejšieho supernabíjania, úplne nový integrovaný obvod bezdrôtového nabíjania pri napätí 30 V, ako aj technológiu viacúrovňového riadenia prúdu, ktorá umožňuje zvýšenie rýchlosti nabíjania o 10 %1.

Batéria integrovaná v tomto smartfóne je vyrobená z inovatívneho druhu materiálu. Jej katódy obsahujú nano oxid kremíka druhej generácie. Tento materiál má desaťkrát väčšiu kapacitu oproti tradičným lítium-iónovým batériám s grafitovými katódami, čo efektívne zvyšuje hustotu energie a rieši problémy s dlhými dráhami obvodov.

Prémiová keramická konštrukcia s odolnosťou voči prachu a vode s krytím IP68

Prémiová keramická zadná strana modelu Mi 11 Ultra pôsobí v dlaní príjemne a prispieva k špičkovému high-end vzhľadu. Zariadenie je dostupné v dvoch úžasných farbách: keramickej bielej a keramickej čiernej.

Mi 11 Ultra prichádza s odolnosťou proti prachu a vode triedy IP682. Aby bolo možné dosiahnuť krytie IP68, Mi 11 Ultra využíva bezpečnostný ventil s vysokou priepustnosťou. Prehyb keramickej zadnej strany sa vo všetkých smeroch zmenšil z 0,2 mm na 0,1 mm. Na základe testov by malo zariadenie odolať ponoreniu do pitnej vody do hĺbky 1,5 m na 30 minút. Navyše boli pridané upozornenia na prítomnosť vlhkosti v nabíjacom porte.

Výkon vlajkovej lode s čipom Qualcomm® Snapdragon™ 888 a inovatívnou technológiou trojfázového chladenia

Mi 11 Ultra využíva špičkovú mobilnú platformu Qualcomm® Snapdragon™ 888 a kombináciu mimoriadne rýchleho úložného priestoru LPDDR5 + UFS 3.1 Popri vlastnostiach vlajkových lodí je výkon mobilnej platformy zvýšený aj systémom odvádzania tepla s vysokou kapacitou. V tomto modeli bola prvýkrát predstavená nová technológia trojfázového chladenia spoločnosti Xiaomi. Pôvodne používaný kryt procesora s termogélom bol nahradený makromolekulovým materiálom so zmenou fázy, ktorý sa pýši vyššou účinnosťou a lepšími obalovými vlastnosťami, ktoré prispievajú k zvýšeniu tepelnej vodivosti až o 100 %1. Vďaka svojmu trojfázovému chladiacemu systému môže Mi 11 Ultra trvalo a spoľahlivo poskytovať špičkový výkon. Technológia GameTurbo 4.0 navyše ponúka neprerušované zážitky z plynulého hrania aj tých najnáročnejších hier.

Model Mi 11 Ultra sa bude dať zakúpiť prostredníctvom oficiálnych predajných kanálov spoločnosti Xiaomi na Slovensku na prelome mesiacov Apríl a Máj 2021 od 1.231 EUR (12GB + 256GB).

Stručné špecifikácie modelu Mi 11 Ultra:

 Mi 11 Ultra
Displej6,81” WQHD+ AMOLED DotDisplay so zaoblením zo štyroch strán

20 : 9, rozlíšenie 3200 × 1440

515 ppi, kontrastný pomer 5 000 000 : 1 (typ.)

HBM 900 nitov (typ.), 1700 nitov pri max. jase (typ.)

Obnovovacia frekvencia 120 Hz, vzorkovacia frekvencia dotykového displeja 480 Hz

AdaptiveSync: 30 Hz/60 Hz/90 Hz/120 Hz

Displej TrueColor, JNCD ≈ 0,38, △E ≈ 0,41

DCI-P3, 1,07 miliardy farieb

HDR10+, Dolby Vision®

360° snímač okolitého svetla 2.0

Zobrazenie na slnku 3.0, Režim čítania 3.0

DisplayMate A+, certifikát displeja šetrného ku zraku SGS

Corning® Gorilla® Glass Victus™

Zadný displejZadný 1,1” AMOLED displej

126 × 294

Špičkový jas 450 nitov

Dotykový

Podporuje technológiu „always-on“

Zobrazovanie oznámení

Ukážka pri selfie pomocou zadného fotoaparátu

Super režim šetrenia energie3

FarbaKeramická biela, keramická čierna
Rozmery164,3 mm × 74,6 mm × 8,38 mm, 234 g
VýkonQualcomm® Snapdragon™ 888

Efektívny výrobný proces 5 nm

CPU Kryo 680, až 2,84 GHz, s technológiou Arm Cortex-X1

GPU Qualcomm® Adreno™ 660

Modem Snapdragon™ X60 5G

AI modul 6. generácie

Technológia trojfázového chladenia

Zadný fotoaparátŠirokouhlý fotoaparát s rozlíšením 50 Mpix (Samsung GN2, 1/1,12″ snímač, f/1,95, objektív 8P, veľkosť pixela 1,4 μm, 2,8 μm Super Pixel 4 v 1)

Ultra širokouhlý fotoaparát Sony IMX586 s rozlíšením 48 Mpix (1/2,0” snímač, uhol záberu 128°, f/2,2, veľkosť pixela 0,8 μm, 1,6 μm Super Pixel 4 v 1, PDAF, objektív 7P)

Fotoaparát s teleobjektívom Sony IMX586 s rozlíšením 48 Mpix (1/2,0” snímač, 5-násobné optické priblíženie,10-násobné hybridné priblíženie, 120-násobné digitálne priblíženie, f/4,1, veľkosť pixela 0,8 μm, 1,6 μm Super Pixel 4 v 1)

Predný fotoaparátSelfie fotoaparát v displeji s rozlíšením 20 Mpix (f/2,2, veľkosť pixela 0,8 μm, 1,6 μm Super Pixel 4 v 1, uhol záberu 78˚, pevné zaostrenie)
Možnosti pripojeniaDual SIM

Dual 5G standby4

USB typu C

Bluetooth 5.2

Wi-Fi 6E/Wi-Fi 65

IR vysielač

NFC

OdomknutieČítačka odtlačkov prstov v obrazovke, odomknutie tvárou za podpory umelej inteligencie
NabíjanieBatéria s kapacitou 5000 mAh (typ.), 67 W turbo nabíjanie prostredníctvom kábla, 67 W turbo nabíjanie bezdrôtovo, 10 W reverzné nabíjanie
ZvukDva reproduktory

SOUND BY Harman Kardon

Certifikát Hi-Res Audio

MotorLineárny vibračný motor v osi X
SystémMIUI 12 založený na systéme Android 11
Verzia úložného priestoru12 GB + 256 GB

Viac o tomto telefóne

Xiaomi Mi 11 Ultra má namierené na vrchol: Stáva sa najlepším fotomobilom

Značky: