Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prestížny NIKON KALENDÁR 2016 vyšiel v siedmom vydaní a prispel sumou 319 000 českých korún Domovu pre zrakovo postihnutých Palata
Dňa 11. 11. 2015 prebehlo v hoteli Holiday Inn v Prahe slávnostné vyhlásenie výsledkov 7. ročníka fotografickej súťaže NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť. Súťaž na tému Predstavivosť vládne svetu prebiehala od začiatku júla 2015 do 6. októbra 2015 na webových stránkach www.nikon-kalendar.cz. Odborná porota na čele s predsedom Stanislavom Pokorným, fotografom a predsedom Asociácie profesionálnych fotografov ČR, vybrala z celkového počtu 1 153 prihlásených fotografií päťdesiat semifinálových. Medzi nimi bolo aj dvanásť fotografií, ktoré ozdobili vydanie prestížneho NIKON kalendára n rok 2016 a ktoré boli ako každoročne až do slávnostného večera utajené. Kalendár pokrstil Jiří Procházka, riaditeľ Domova pre zrakovo postihnutých Palata.

Po krste nasledovala dražba 12 víťazných fotografií z kalendára na rok 2016. Vďaka veľkému záujmu prítomných hostí  bolo na slávnostnom večere v hoteli Holiday Inn tiež vydražených niekoľko semifinálových fotografií. Výťažok z dražby fotografií pre Palat na úhradu nákladov spojených s obnovou orientačného systému pre slabozrakých a nevidiacich v priestoroch zariadenia sa vyšplhal až do výšky 309 000  českých korún. Spoločnosť Nikon navyše prispela Domovu sumou 10 000 Czk. Po skončení dražby prevzal Jiří Procházka, riaditeľ Domova pre zrakovo postihnutých Palata, z rúk marketingovej riaditeľky Evy Čížkovej šek.
Absolútnym víťazom súťaže sa stal Milan Fiala s fotografiou „Fakt je guľatá“. Od spoločnosti Nikon získal šek na nákup produktov tejto značky.
Semifinálové fotografie budú vystavené od 14. januára do 21. februára 2016 v NIKON PHOTO GALLERY na adrese Újezd ​​19, Praha 1 – Malá Strana, každý týždeň od utorka do nedele.

Súťaže NIKON KALENDÁR 2016 sa zúčastnilo celkom 407 súťažiacich.

Viac o tomto projekte nájdete na www.nikon-kalendar.cz.

Značky: