Scény 11 – 15

Všetky fotografie v teste sú v poradí Galaxy S10 a Honor 20.

Verdikt

Tu je vidieť zvláštny fenomén. Kým pri iných fototestoch sme si zvykli, že Galaxy S10 výrazne skrášľuje a vyfarbuje, tu to nie je až tak pravda. Teda ak hovoríme o porovnaní so smartfónom Honor 20. Fotky s prevahou zelenej farby robí pútavejšie Galaxy.

Avšak, fotky s prevahou modrej farby robí pútavejšie Honor. Neplatí to vždy a potrebujete na to protisvetlo. To je vidieť na dvoch našich fotkách. Na jednej s protisvetlom spraví lepšiu fotku Galaxy, na fotke bez je lepšia z Honoru. Nie je však tak živá ako pri S10.

Celkovo tu porovnávame dve vlajkové lode, hoci je ešte lepší Honor 20 Pro. Cenovo sú tu rozdiely, tie však vnímame viac vo forme značky a detailov v oblasti hardvérovej a foto výbavy, než rozdielov v kvalite fotiek.

Samsung Galaxy S10 opäť potvrdil svoje prvenstvo a to, ako si predstavuje tvorbu fotiek. Sú živé a pekné.

Honor 20 má rezervy pri fotení v protisvetle a na fotke budete mať podstatne viac šumu a artefaktov ako pri použití telefónu od Samsungu.

Chápeme ale, že dať dvojnásobok za smartfón môže mnohých odradiť. V tomto smere fandíme Honoru 20. Získate vynikajúce fotky a absolútne vynikajúci pomer cena / možnosti.

Obsah testu

  1. Scény 1 – 3
  2. Scény 4 – 10
  3. Scény 11 – 15

Prečítajte si aj:

Fototest Samsung Galaxy S10 vs. motorola moto g7 plus: Aký náskok má TOP model od strednej triedy?

1 2 3

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.