Ide o reakciu na vírusovú situáciu v krajine.

Foxconn a iné fabriky pozastavia svoju prevádzku v Shenzhene po zvýšenej prítomnosti počtu nákazy COVID-19. Magazín The Verge uviedol, že sa v nedeľu objavilo 60 nových prípadov. To by na naše alebo iné lokálne pomery nemuselo vyzerať kriticky. Najmä ak sa to deje v Shenzene, čo je 17 miliónové mesto. Ak sa to ale udeje vo fabrike, na ktorej sú závislí mnohí výrobcovia nielen západného sveta. Vo výsledku by sa šírenie rozšírilo pravdepodobne tak, že by boli zasiahnuté ďalšie reťazce naviazané na tieto továrne.

Firmy, ktoré by boli zasiahnuté, sú napríklad Apple, Samsung ale aj Huawei, Tencent či napríklad Oppo. Tieto firmy majú rovnako v Shenzene svoje sídla. Foxconn až do odvolania zastavuje výrobcu v mestách Longhua a Guanlan, kde má takisto svoje výrobné závody. V Shenzene je však továreň, ktorá pre Foxconn druhou najväčšou základňou v krajine.

Sprísnené opatrenia na obmedzenie šírenia nákazy sa uplatňujú na viaceré mestá. Podľa WHO bolo v Číne oficiálne zaznamenaných 8639 úmrtí na tento vírus a vyše 700 000 potvrdených prípadov. Šanghaj sa takisto pridáva k obmedzeniam, v tomto meste je totiž iný dôležitý výrobca čipov a to konkrétne SMIC. Autobusy do iných provincií budú pozastavené a pri vstupe alebo opúšťaní mesta budú vyžadované negatívne testy PCR. Šanghaj za nedeľu hlásil 64 nových prípadov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.