Spoločnosť FujiFilm zorganizovala RoadShow, na ktorom sme sa zúčastnili. Táto známa fotografická spoločnosť ukázala svoje najlepšie produkty z oblasti foto ale aj tlače. 

Fuji sa veľmi dobre darí s fotoaparátmi typu instax. Ide o princíp, ktorý bol v minulosti známy od firmy Polaroid – odfotený záber je po chvíľke vytlačený na špeciálny papier priamo vo fotoaparáte. Túto fotku tak môžete hneď dať svojim známym, a odnesú si ju vo fyzickej podobe.

V oblasti fotoaparátov instax už Fuji podporuje viaceré modely fotoaparátov podľa toho, aké veľká fotografia sa bude tlačiť. A je to naozaj populárny spôsob zdieľania fotografií.

Ďalej sme videli novinky v oblasti mirorless fotoaparátov z výstavy Photokina (napr. X-T2) a množstvo objektívov.

fujifilm-17

Fuji v Bratislave tiež ukázal profesionálnu tlač, ktorá bola naozaj vo výbornej kvalite. Videli sme suchý minilab Frontier DX-100, ktorý ponúka kompaktné a prenosné riešenie na tlač kvalitných fotografií. Využijú ho napr. svadobní fotografi alebo laboratóriá. Navyše existuje aj kiosk Order-It na tlač fotografií, ktorý sa dá prepojiť aj s rovnomennou mobilnou aplikáciou.

Viac o novinkách FujiFilm z výstavy Photokina:

VIDEO TOUCHIT: FujiFilm predstavuje fotoaparát X-T2

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.