Google pripravuje nové funkcie pre jednoduché zdieľanie súborov.

Verzia 2.0 má priniesť aj skupinové zdieľanie. Vďaka úsiliu spoločnosti Google a funkcii Zdieľanie nablízku je možné jednoducho zdieľať súbory medzi Android zariadeniami rôznych výrobcov. Na AirDrop od Applu bude musieť funkcia od Googlu ešte trochu dozrieť, no je potrebné poznamenať, že nová várka vylepšení môže pomôcť tento rozdiel preklenúť.

Pripravovaná aktualizácia obsahuje režim Všetci, ktorý umožňuje zdieľať súbory s kýmkoľvek v okolí, nielen s ľuďmi z kontaktov. To by sa mohlo hodiť, ak sa chcete o niečo podeliť s niekým, koho až tak dobre nepoznáte. K dispozícii je aj dočasný režim, ktorý sa po piatich minútach automaticky prepne na zdieľanie iba s kontaktmi.

Po kliknutí na dlaždicu rýchleho Zdieľania nablízku otvoríte používateľské rozhranie, ktoré umožní prepínať medzi možnosťami viditeľnosti. To nie je všetko – chystá sa aj zdieľanie viacerých používateľov, čo umožní zdieľať rovnaké súbory na viacerých zariadeniach, aj keď nie súčasne.

Softvérový inžinier spoločnosti Google pracujúci na službe Zdieľanie nablízku potvrdzuje, že všetky tieto funkcie budú súčasťou verzie 2.0. Na ich uvedenia si však budeme musieť ešte počkať.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Android Auto: Stiahnite si novú aktualizáciu

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.