Väčšina modelov nie je staršia ako dva roky.

Série Galaxy S každoročne prináša množstvo nových funkcií fotoaparátu. Tento rok sa Samsung zameral na zlepšenie nočnej fotografie a pridal aj nové efekty pre videohovory. Na základe skúseností z minulosti rovnako vieme, že nová séria Galaxy S si veľa nových funkcií nenechá iba pre seba. To sa potvrdzuje aj tento rok, pretože niektoré z nich majú namierené aj do starších zariadení.

Vylepšené nočné portréty

Telefóny série Galaxy S22 pomocou teleobjektívu dokážu vytvárať nočné portréty a teraz sa táto funkcia dostáva aj do starších vlajkových lodí. Ide o série Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy Note20, Galaxy Z Fold2 a Galaxy Z Fold3.

Vždy v obraze

Funkcia automatického zarovnania obrazu približuje, odďaľuje a posúva záber tak, aby ste boli vždy v zábere. Funkciu je možné využívať až pri 10 ľuďoch stojacich do vzdialenosti 5 m. Aktuálne sa táto funkcia dostáva aj do zariadení série Galaxy S21 vrátane Galaxy S21 FE, Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Fold2, Galaxy Flip3, Galaxy Z Flip 5G a Galaxy Z Flip.

Vylepšené efekty videohovorov

Chatovacie a aplikácie pre videohovory umožňujú prispôsobiť si prostredie presne podľa predstáv používateľa. Vybrať si vlastné pozadie je teraz umožnené aj majiteľom zariadení Samsung. Medzi podporované aplikácie patria napríklad Google Meet a Duo, Microsoft Teams, WhatsApp, Zoom a Messenger.

Dostupnosť tejto funkcie však bude oveľa širšia. Rozšíri sa na celé série Galaxy S20 a S21, Note 20, všetky modely Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold2 a Fold3. Do konca júna by sa mala dostať aj do modelových radov Galaxy S10 a Galaxy Note10 s výnimkou Lite modelov.

Samsung informoval, že podporu automatického zarovnania obrazu rozšíri aj na videohovory. Funkcia bude rovnako dostupná pre všetky vlajkové, ktoré boli na trh uvedené po roku 2020. 

Kvalitnejšie fotografie pre sociálne siete 

Pokiaľ používate rôzne sociálne siete, tak viete, že kvalita fotografií zhotovených cez ich aplikácie nie je konzistentná. Tento problém má vyriešiť nová funkcia zo série Galaxy S22, ktorá sa dostane aj do starších modelov. 

Technológia optimalizácie kvality obrazu“ zaistí, aby fotografie zhotovené aj cez aplikácie tretích strán boli kvalitnejšie a boli eliminované obrovské kvalitatívne rozdiely medzi nimi a hlavnou aplikáciou fotoaparátu.

Táto funkcia má však namierené iba do série Galaxy S21 a modelov Galaxy Z Fold3 a Galaxy Z Flip3. Ostatné modely túto funkciu neobdržia.

Nové funkcie budú najskôr dostupné v Južnej Kórei a neskôr sa dostanú aj do ďalších regiónov. Očakávame, že aktualizácie budú prebiehať postupne v rozmedzí mája až júna. Nie je vylúčené, že niektoré modely prídu na rad až v júli.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.