Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Adecco Group poskytne päťdesiatke vybraných záujemcov jedinečnú príležitosť.

Svetový líder v poskytovaní personálnych služieb Adecco Group eviduje vyše 53 400 online registrácií o pozíciu „CEO na jeden mesiac“. Z nich na základe rozhovorov a skríningu vyberie 50 kandidátov, ktorí budú pracovať vo vrcholovom manažmente spoločnosti v domovských krajinách. Jeden potom dostane možnosť pôsobiť po boku generálneho riaditeľa Adecco Group Alaina Dehazeho. Na Slovensku prejavilo záujem o túto príležitosť 137 mladých ľudí, ale len 75 splnilo podmienky. Interný výber bude prebiehať od 15. apríla do 31. mája, pričom začiatkom júna budú zverejnené výsledky.

Celosvetová nezamestnanosť mladých ľudí dosahuje okolo 13 percent. Technologický pokrok si vyžaduje stále nové pracovné zručnosti, ktoré nastupujúcej generácii chýbajú. Asi 40 percent zamestnávateľov tvrdí, že hlavnou prekážkou pri obsadzovaní voľných pracovných miest pre absolventov škôl je nedostatok predošlých pracovných skúseností. Preto je potrebné zavádzať nové vzdelávacie systémy a možnosti odbornej prípravy na pracovisku, napríklad stáže alebo učňovské vzdelávanie, aby mladí ľudia mali kde získať skúsenosti a kariérne rásť.

Práve z týchto dôvodov Adecco Group zavádza viaceré podporné aktivity. Program CEO na jeden mesiac je príležitosťou získať skúsenosti v oblasti manažmentu. Päťdesiat vybraných uchádzačov bude mať možnosť pracovať vo vrcholovom manažmente Adecco Group. Budú sa učiť za pochodu, stretávať so zákazníkmi a riešiť obchodné prípady, čo im umožní rozvíjať svoje tvrdé aj mäkké zručnosti „Spustením ,CEO na jeden mesiac‘ na Slovensku naša spoločnosť prináša mladej generácii výzvu, ako aj možnosť získať nové skúsenosti v tandeme s top manažmentom Adecco a vyskúšať si, aké je každodenné riadenie globálnej spoločnosti,“ hovorí Sergio Duarte, country manažér Adecco Slovakia.

Po ďalšej fáze výberu sa desať najlepších uchádzačov zúčastní záverečného sústredenia. „Prostredníctvom týchto programov plníme sľub, ktorým sme sa zaviazali uľahčiť mladým ľuďom vstup na trh práce a zvýšiť ich zamestnateľnosť,“ vysvetľuje generálny riaditeľ Adecco Group A. Dehaze. Víťaz bude menovaný na jeden mesiac za generálneho riaditeľa Adecco Group. Táto pozícia mu umožní získať ďalšie skúsenosti po boku A. Dehazeho s možnosťou vyskúšať si vedenie globálnej spoločnosti, ktorá vlani dosiahla príjmy 22 miliárd eur a zamestnávala 32 000 ľudí. „Pre mňa to bola životná príležitosť. Ak by som mala niečo poradiť mladým ľuďom, tak asi to, že čím viac príležitostí sa chopia, tým sa viac naučia a otvoria si dvere,“ hovorí Savannah Graybill z USA, ktorá sa stala CEO na jeden mesiac v roku 2015.

Viac informácií o programe CEO na jeden mesiac nájdete tu: www.adeccowaytowork.com.

Značky: