360-stupňová kamera je určená pre profesionálov, môžete ju pripevniť aj k dronom.

Nokia pred rokom predstavila kameru OZO. Ide o zariadenie pre profesionálov, s ktorým chce výrobca dobyť Hollywood a uľahčiť filmárom tvorbu obsahu pre virtuálnu realitu. Zariadenie je prezentované ako “nová generácia kamier pre snímanie zvuku a videa v 360 stupňoch“.

Zariadenie je aktuálne dostupné aj v Európe. Jeho cena je 55 tisíc EUR. Obsahuje 8 synchronizovaných kamier a rovnaký počet mikrofónov. Vďaka tomu dokáže vytvoriť plne sférické video a presne zachytí zdroj zvuku a jeho umiestnenie. Kameru je v prípade potreby možné pripevniť k dronovi a vytvoriť 360-stupňové zábery z výšky.

Nokia pred rokom tvrdila, že OZO je najpokročilejšie zariadenie pre tvorbu VR obsahu na trhu. Obsahuje viacero užitočných funkcií, ako je sledovanie snímaného obrazu pomocou helmy virtuálnej reality v reálnom čase. Režisér môže vďaka tomu prispôsobiť umiestnenie kamery alebo nastavenie scény. Zariadenie takisto dokáže rýchlo prehrať natočený obsah, bez nutnosti digitálnej úpravy videa. Rozlíšenie je síce nižšie, avšak pre potreby základnej kontroly postačí.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit