Zariadenie nie je určené bežným spotrebiteľom. Využije sa na tvorbu 360° video obsahu.

Nokia nás neprestáva prekvapovať. O budúcnosti spoločnosti sa dalo polemizovať, keď mobilnú divíziu odkúpil Microsoft. Zvyšok Nokie oznámil plány venovať sa sieťovej infraštruktúre, mapám a pokročilým technológiám. Do poslednej kategórie patrí aj jej nový produkt.

Ozo je kamera pre profesionálov. Nokia chce s jej pomocou dobiť Hollywood a uľahčiť filmárom tvorbu obsahu pre virtuálnu realitu. Zariadenie je prezentované ako „nová generácia kamier pre snímanie zvuku a videa v 360 stupňoch„. Ozo sa nachádza v predprodukčnej fáze výroby. Cena kamery sa bude pohybovať v päťciferných sumách.

Nokia tvrdí, že Ozo je najpokročilejšie zariadenie pre tvorbu VR obsahu na trhu. Obsahuje viacero užitočných funkcií, ako je sledovanie snímaného obrazu pomocou helmy virtuálnej reality v reálnom čase. Režisér môže vďaka tomu prispôsobiť umiestnenie kamery alebo nastavenie scény. Zariadenie takisto dokáže rýchlo prehrať natočený obsah, bez nutnosti digitálnej úpravy videa. Rozlíšenie je síce nižšie, avšak pre potreby základnej kontroly postačí.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit