Samsung predstavil dva nové smartfóny: Galaxy A71 5G a Galaxy A51 5G. Do populárneho radu Galaxy A tak prichádza technológia 5G a niekoľko ďalších vylepšení. Patrí sem aj vynikajúci displej Infinity-O, štvorica fotoaparátov či batéria s dlhou výdržou. Zatiaľ však nie je známe, kedy sa objavia na trhu.

Podpora 5G siete sa dostáva do strednej triedy smartfónov

Podpora 5G siete sa dostáva do strednej triedy smartfónov

Zábava bez hraníc

Modely Galaxy A71 5G a A51 5G umožňujú vďaka modulu 5G vysoký dátový tok. Môžete sa tak na telefóne zahráte obľúbenú online hru alebo natočiť si koncert v špičkovom rozlíšení 4K a podeliť sa hneď s kamarátmi. Teda v prípade, že by sieť 5G na Slovensku bola plošne funkčná. Zatiaľ je tak len na malej lokalite v Banskej Bystrici.

Rôzne farfbné vyhotovenia Galaxy A71

Rôzne farebné vyhotovenia Galaxy A71

Pri sledovaní videozáznamov si s modelom A51 5G môžete pripadať ako v kine – môže za to displej s uhlopriečkou 6,5 palca (16,5 cm) a technológiou Super AMOLED Infinity-O. Tí, ktorí potrebujú ešte väčší obraz, napríklad na pozretie celého seriálu naraz alebo pre mobilné hranie, je tu A71 5G s uhlopriečkou až 6,7 palcov čiže 17 cm a technológiou Super AMOLED Plus Infinity-O displejom. Pri hraní navyše pomáha technológia Game Booster s umelou inteligenciou. Tá udržuje optimálny výkon v akejkoľvek akcii. Oba prístroje sú vybavené batériou s kapacitou 4500 mAh a s dlhou výdržou. Vďaka systému rýchleho nabíjania má používateľ viac času na hranie i ďalšie obľúbené činnosti.

Samsung Galaxy A51

Modely Galaxy A71 5G a A51 5G umožňujú rýchlejšie sťahovanie i upload dát a tým pádom otvárajú cestu k dosiaľ nepoznaným mobilným zážitkom, ku ktorým patrí živý streaming, okamžité zdieľanie a hranie hier s minimálnou odozvou siete. Galaxy A71 5G a A51 5G sú zabezpečené systémom Samsung Knox, ktorý zaisťuje ochranu vášho zariadenia a chráni vaše zážitky z pripojenia.

Kvalitné fotografie aj videozáznam, okamžité zdieľanie

Oba modely sú vybavené štyrmi fotoaparátmi s inteligentnými funkciami, vďaka ktorým je fotografovanie a natáčanie jednoduchšie a rýchlejšie. Hlavný fotoaparát Galaxy A71 5G má rozlíšenie 64 MPix, model A51 5G má 48 MPix. V oboch prípadoch je k dispozícii aj ultraširoký fotoaparát s 12 megapixelmi, vhodný aj na rozsiahle krajinárske zábery, makro fotoaparát s 5 megapixelmi a štvrtý modul rovnako s 5 MPix, určený na prácu s hĺbkou ostrosti. Oba posledné menované fotoaparáty sa hodia na zachytenie detailov blízkych objektov a zároveň vytvárajú rozostrené pozadie, vďaka ktorému pôsobí fotografia profesionálne.

Kamery na Galaxy A71 5G

Kamery na Galaxy A71 5G

Pri natáčaní videozáznamov oceníte stabilizačný režim Super Steady Video, ktorým sú vybavené oba nové telefóny. Systém automaticky stabilizuje záznam v rôznych situáciách, takže výsledok vyzerá veľmi dobre. K špičkovému fotoaparátu a kamere patrí aj dostatok pamäte a úložného priestoru – novinky radu Galaxy ponúkajú 6 a 8 GB RAM, k tomu 128 GB vnútorného priestoru a podporu kariet microSD, na ktoré sa zmestí až 1 TB dát. Nemusíte sa teda báť, že by vám kapacita došla.

Samsung Galaxy A71 5G

Samsung Galaxy A71 5G

Ďalšou výhodou modelov Galaxy A71 5G aj A51 5G je štíhle, ergonomicky príjemné prevedenie a luxusný lesklý povrch. Oba modely budú k dispozícii v niekoľkých pastelových farebných variantoch. Galaxy A71 5G sa bude predávať vo verziách Prism Cube Black (čierna), Prism Cube Silver (strieborná) a Prism Cube Blue (modrá), A51 5G potom okrem čierneho prevedenia tiež vo variantoch Prism Cube White (biela) a Prism Cube Pink (ružová).

Game Booster

Game Booster

Oba telefóny sú plnohodnotnou súčasťou rozsiahleho ekosystému inteligentných aplikácií a služieb Samsung, do ktorých patrí napríklad hlasový asistent Bixby (Vision, Lens Mode, Routines), v niektorých krajinách Samsung Pay alebo Samsung Health.

Galaxy A71

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy A51: Dlhá výdrž, minimálny pokrok oproti A50 (Prvé dojmy)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.