Niekdajšia vlajková loď Galaxy S10 má svoje najlepšie dni už dávno zrátané.

Potvrdzuje to aj preradenie do inej aktualizačnej skupiny podľa toho, ako Samsung vydáva opravy pre svoje zariadenia. Aj napriek tomu, že Galaxy S10 už nebude dostávať bezpečnostné aktualizácie, tak existujú dve výnimky, ktoré ich ešte dostanú, avšak pre svoj vek už sú preradené v aktualizačnej skupine so štvrťročnými cyklami aktualizácií.

Konkrétne ide o modely Galaxy S10 5G a Galaxy S10 Lite. Dvojica týchto zariadení bola vydaná neskôr ako pôvodné modely zo série Galaxy S10. Týmto smartfónom skončila podpora v roku 2019, avšak vzhľadom na zmeny v harmonograme vydávania aktualizácií si polepšili a tak prekvapivo dostávali opravy aj naďalej. To sa však definitívne skončilo a výnimku tvoria len 2 vyššie uvedené smartfóny.

V rámci zmeny politiky pre vydávanie opráv bolo sľúbených 5 rokov bezpečnostných záplat vrátane 4 rokov, kedy budú dostávať opravy v mesačných intervaloch. Je logické, že táto zmena obišla niektoré zo starších smartfónov, a tak sa nové pravidlo vydávania opráv uplatnilo až od modelu Galaxy S21.

Väčšina používateľov série Galaxy S10 by mala v týchto dňoch dostať aktualizáciu z marca 2023. Dôvodom je pravdepodobne aj objavená chyba v čipsete Exynos a toto môže byť zároveň posledná aktualizácia pre tento typ smartfónov. Chybe sme sa venovali v našom článku a postihnuté nie sú len smartfóny od Samsungu, ale aj iných značiek. Kým dostanete záplatu na túto chybu, existuje pomerne jednoduché riešenie, ktoré vás vo výsledku ani veľmi neobmedzí. Viac si prečítate v tomto článku.

Zdroj: 9TO5Google, Samsung Security Updates

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.