Vďaka novému režimu by mohli byť 108 Mpx zábery oveľa detailnejšie.

Samsung začal používať 108 Mpx fotoaparáty v telefónoch Galaxy Ultra od roku 2020. V bežnom automatickom režime tieto fotoaparáty spájaním pixelov zhotovujú 12 Mpx fotografie. Avšak v plnom 108 Mpx rozlíšení je možné získať oveľa viac detailov. 

Portál AndroidAuthority najnovšie zverejnil správu, v ktorej tvrdí, že model Galaxy S22 Ultra získa pre svoj 108 Mpx fotoaparát funkciu na zvýšenie detailov. Nový režim údajne umožní zachytiť ešte viac detailov a predpokladá sa, že funkcia bude k dispozícii len v plnom 108 Mpx režime.

Kvalitnejšie makro fotografie?

S touto informáciou sa začali objavovať úvahy, že nová funkcia bude zameraná na makro fotografie. Napríklad v prípade Galaxy S21 Ultra je pomerne ťažké odfotografovať 108 Mpx fotoaparátom makrosnímku a používatelia boli nútení buď orezávať z hlavného fotoaparátu, alebo namiesto toho prepnúť na ultraširokouhlý objektív. 

Samsung tak možno skombinuje údaje zo 108 Mpx a ultraširokouhlého fotoaparátu, čím by sa výrazne zlepšila kvalita makrosnímok. Nie je však vylúčené, že k tomuto účelu sa použije iba 108 Mpx fotoaparát.

Samsung Galaxy S22 Ultra NoteZdroj: GizmoChina
Očakávaný dizajn Samsung Galaxy S22 Ultra/Note

Pripravuje Samsung niečo iné?

V prípade, že nepôjde o skvalitnenie makrofotografií, tak je tu aj možnosť, že by mohlo ísť o celkové skvalitnenie spracovania výpočtovej fotografie a iných softvérových techník. Vo výsledku by to skutočne znamenalo skvalitnenie detailov v celom spektre použitia.

Po vydaní tejto funkcie pre Galaxy S22 Ultra však očakávame, že ju Samsung sprístupní aj pre staršie modely ako napríklad Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 20 Ultra a Galaxy S21 Ultra.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.