Zdá sa, že hlavným vinníkom je One UI 6.1. 

Modelový rad Galaxy S24 predstavuje vrchol ponuky spoločnosti Samsung, ktorá ho predstavila 17. januára tohto roku, pričom prvé zariadenia sa už dostali k zákazníkom. Trojica telefónov Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra ponúka nielen výbornú hardvérovú výbavu, ale aj po tej softvérovej sú naplnené novými funkciami One UI 6.1 až po okraj. Niekedy sa však stane, častokrát krátko po uvedení noviniek, že hardvér a softvér sa jednoducho nezhodnú a problém je na svete. Dobrou správou však je, že tento problém je riešiteľný.

Telefóny spoločnosti Samsung ponúkajú niekoľko režimov displeja ako ”Sýte farby” a “Prirodzené”. Hoci samotné názvy režimov odhaľujú ich charakteristiku, tak práve v nich je ukrytý problém, ktorý niekoľko dní trápi používateľov modelu Galaxy S24 Ultra. Problém spočíva v tom, že tieto režimy vykazujú medzi sebou len málo rozdielov, pretože TOP model série Galaxy S24 má problém so zobrazením farieb, ktoré patria k režimu “Sýte farby”. Pokiaľ by sme to mali skrátiť, tak displej Galaxy S24 Ultra v režime sýtych farieb je vyblednutý.

Toto tvrdenie dokonca podporuje aj fotografia z porovnania modelov Galaxy S23 Ultra a Galaxy S24 Ultra, ktorú zverejnil portál AndroidAuthority. Galaxy S24 Ultra má aj podľa pozorovaní farby skutočne o niečo bledšie ako Galaxy S23 Ultra, pričom v oboch prípadoch bol nastavený režim “Sýte farby”.  

Rodina telefónov Galaxy S24Zdroj: TOUCHIT.sk
Rodina telefónov Galaxy S24

Aj napriek prvotnému ošiaľu z chyby sa zdá, že ide o softvérový problém, ktorý dokáže vyriešiť niektorá z budúcich aktualizácií. Predpokladáme, že hlavným vinníkom celého problému s farbami displeja Galaxy S24 Ultra je chyba v stále pomerne čerstvom a hlavne zatiaľ exkluzívnom rozhraní One UI 6.1, ktoré sa čoskoro dostane aj do ďalších zariadení.

Dobrou správou pritom je, že Samsung už stihol prisľúbiť opravu farebného profilu. Očakáva sa, že bude súčasťou februárovej bezpečnostnej záplaty.

Zdroj: AndroidAuthority, Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.