Sklo Gorilla Armor v skutočnom teste odolnosti.

Samsung pred dvomi týždňami predstavil trojicu vlajkových telefónov Galaxy S24, S24+ a S24 Ultra. Aj táto generácia je po dizajnovej stránke takmer na nerozoznanie od tej predchádzajúcej, avšak podstatné zmeny sa neudiali iba v ich vnútri, ale aj na ich povrchu. V tejto súvislosti sa čoraz viac skloňuje ochranné sklo Gorilla Armor, ktoré chráni displej modelu Galaxy S23 Ultra. Hoci už prvé testy zamerané na pády naznačili vysokú odolnosť tohto skla, tak nebolo príliš jasné, ako si nová ochrana displeja Galaxy S24 Ultra poradí so škrabancami. 

Spoločnosť Samsung síce k novej generácii ochrany poskytla základné informácie, ktoré dávali nádej na zvýšenú odolnosť aj voči škrabancom, ale bolo potrebné počkať až do skutočného testu, ktorý odhalí viac. Presne tieto informácie dokázal poskytnúť YouTube kanál PBKreviews, ktorý vykonal test odolnosti na škrabance až po 9. stupeň Mohsovej stupnice. Dôležitým „bodom zlomu“ je však úroveň 6 – 7, pri ktorej sa väčšina doterajších ochranných skiel displejov dá veľmi jednoducho škriabať.

Nie je teda prekvapením, že väčšina používateľov smartfónov bez ohľadu na ich cenu siaha po ochranných sklách, ktoré chránia ich displeje pred prasknutím alebo škrabancami. Pokiaľ však ochranné sklá nechcete používať, tak práve Galaxy S24 Ultra poskytuje zatiaľ najlepšiu odolnosť práve voči škrabancom. Test odhalil, že ochranné sklo Gorilla Armor sa dá poškriabať až od úrovne 8 Mohsovej stupnice, čo predstavuje skutočne veľmi dobrý výsledok.

Pokiaľ však porovnáme modely série Galaxy S23, tak tie prvé známky poškriabania javili už od úrovne 6 Mohsovej stupnice. To znamená, že displej Galaxy S24 Ultra je o dve úrovne odolnejší ako jeho predchodca s Gorilla Glass Victus 2

Hoci doterajšie testy potvrdili vysokú odolnosť skla Gorilla Armor, tak aj napriek tomu pri modeli Galaxy S24 Ultra zvážte použitie kvalitnej ochrany displeja. Vyhnete sa tak drahej oprave v prípade jeho poškodenia.

Zdroj: PBKreviews

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.