Robustná a odolná navigácia Zūmo XT2 od Garminu je určená predovšetkým pre motorkárov a vodičov dobrodružnejších vozidiel.

Čím prevyšuje navigáciu v mobile?

Prináša vám možnosť navigovať sa v rámci bežných ciest, ale predovšetkým mimo nich. Táto navigácia je navrhnutá tak, aby ste s ňou zažili čo najviac dobrodružstva. Dotykový displej sa dá ovládať aj v rukaviciach.

Mimoriadne odolná

Zūmo XT2 odolá nielen dažďu, ale aj benzínu. Jej veľkou výhodou je veľký 6-palcový displej so skutočne vysokým jasom. Dobre ho môžete čítať aj na priamom slnku. Odolá aj počasiu a tiež vibráciám, ktoré sa na motorke bežne vyskytujú.

Garmin Zumo XT2Zdroj: Touchit.sk
Garmin Zūmo XT2

Inštalácia a napájanie

Navigácia má zabudovanú batériu, ale na bežné použitie sa počíta s tým, že využijete externé nabíjanie. Súčasťou dodávky je viacero možností, ako namontovať navigáciu na vaše zariadenie, a to aj s nabíjaním. Zūmo XT2 obsahuje konečne moderný port USB-C, ktorý slúži aj na výmenu dát.

Garmin Zumo XT2Zdroj: Touchit.sk
Nainštalovaná aplikácia Garmin Zūmo XT2

Nový spôsob ovládania

Zūmo XT2 používa celkom nový spôsob ovládania, ktoré sa podobá viac na ovládanie smartfónov. To čo ste poznali z navigácií od Garminu predtým, tu veľmi neplatí. Len aby to bolo celkom jasné, navigácia Zūmo XT2 nie je konkurenciou voči tomu, čo vám poskytuje váš smartfón. Zūmo XT2 spolupracuje so smartfónom, konkrétne s mobilnou aplikáciou Thread a celý systém doplňuje. Zároveň smartfón poskytuje pripojenie na internet pre Zūmo XT2.

Garmin Zumo XT2Zdroj: Touchit.sk
Garmin Zūmo XT2

Obľúbené trasy

Navigácia v sebe obsahuje obľúbené mototrasy, MICHELIN Scenic Roads a tiež podrobné satelitné zábery na konkrétnu oblasť. Takto si môžete priamo z mapy vybrať miesta vhodné na navštívenie a preskúmanie. Výhodou je, že obľúbené trasy nájdete aj na Slovensku a je ich celkom dosť.

Garmin Zumo XT2Zdroj: Touchit.sk
Garmin Zūmo XT2 a smartfón s aplikáciou Thread

Úroveň kľukatosti

Pomocou vizuálneho plánovača cesty si môžete prispôsobiť cestu z hľadiska „kľukatosti“. Ak nemáte čas, môžete sa samozrejme navigovať tak, aby ste naplánovanú trasu prešli čo najrýchlejšie. Ale ak si to chcete užiť, vyberiete si extra kľukatú trasu plnú jazdeckých zážitkov. Môžete si prezrieť aj fotky trasy a rovnako doplňovať vlastné fotky .

Garmin Zumo XT2Zdroj: Touchit.sk
Aplikácia Thread

Skupinová jazda a aplikácia Tread

Výhodou tejto navigácie je aj skupinová jazda, keď môžete sledovať svojich priateľov priamo na displeji Zūmo XT. Vaši priatelia nemusia použiť rovnakú navigáciu, ale stačí im mať na svojich smartfónoch spustenú aplikáciu Tread a mať pripojenie na internet. Prípadne využijete zariadenie InReach Mini 2, ktoré dokáže zaistiť obojstrannú komunikáciu a zobrazenie polohy aj na miestach, kde nie je internetové pripojenie. Využíva pritom satelitnú sieť Iridium.

InReach Mini 2Zdroj: Touchit.sk
InReach Mini 2

Šťastný návrat domov

Pomocou navigácie Zūmo XT2 máte možnosť bezpečne sa vrátiť späť domov, aj keď sa pohybujete úplne mimo bežných ciest. Po návrate z vašej jazdy dostanete na displeji navigácie Zūmo XT2 detailné informácie o trase, vrátane akcelerácie a brzdenia.

InReach Mini 2Zdroj: Touchit.sk
Nasadzovanie InReach Mini 2

Spolu s navigáciou dostávate rozsiahle mapové pokrytie. Okrem cestných máp sú tu predinštalované aj Topo mapy s 3D terénom. Pokrytie zahŕňa Európu a Blízky východ. Mapu Afriky, Severnej a Južnej Ameriky, Austrálie a Nového Zélandu si môžete stiahnuť zadarmo, cez desktopovú aplikáciu Garmin Express.

Technické parametre navigácie Zūmo XT2

Rozmery: 157 x 88 x 24 mm

Hmotnosť: 342 gramov

Displej: Kapacitný, 6″,  1280 × 720, 1050 nitov

Výdrž batérie bez napájania: 6 hodín ( 3,5 hodiny so 100 % podsvietením)

Vodoodolnosť: IPX7

Prepojenie: Wi-Fi, BLUETOOTH a ANT+

Vnútorná pamäť: 32 GB

Slot na microSD kartu: 256 GB

Port: USB-C

Cena: 599,99 €

Zapožičal: Garmin

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.