Zmeny sa zavádzajú v beta verzii aplikácie.

Nie každý používateľ mobilných telefónov sa uspokojí s predvolenou klávesnicou, keďže tie poväčšine nie sú tak inteligentné a neponúkajú ani prepracované možnosti personalizácie. Na výber je však z veľkého množstva alternatívnych klávesníc, avšak nie všetky sú na úrovni Google klávesnice s názvom Gboard. Spoločnosť práve skončila práce na novom prepracovanom dizajne panela nástrojov, ktorý má namierené do hlavnej verzie aplikácie.

Prístup k aktualizácii v týchto dňoch získava čoraz viac používateľov po tom, čo vo februári bola sprístupnená iba malej skupine beta testerov. Zmeny aktuálne prináša beta verzia 13.0, čiže tie by mali byť už dostupné pre väčšinu používateľov registrovaných do beta programu.

Hlavná zmena spočíva v upustení od kruhového dizajnu ikon. Hranaté ikony sú prehľadnejšie a dizajnovo čistejšie. K ponuke nastavení sa teraz pristupuje cez tlačidlo so štyrmi štvorcami, ktoré sa nachádza v ľavej hornej časti klávesnice. Z panela nástrojov je možné pristupovať aj k témam klávesnice, emoji, nastaveniam, prekladu a ďalším možnostiam personalizácie. 

Používatelia si budú môcť prispôsobiť poradie, v akom sa skratky zobrazujú na samotnom paneli nástrojov aj v ponuke. Okrem toho budete môcť na panel nástrojov pridať viac ako štyri skratky alebo väčšinu z nich odstrániť. 

Pokiaľ však používate hlavnú verziu aplikácie Gboard, tak tieto zmeny neuvidíte. Je však možné, že zmeny sa čoskoro dostanú aj do tejto verzie aplikácie. Objavili sa dokonca správy, že Google pracuje na oveľa efektívnejšej zmene veľkosti klávesnice bez potreby vstupovať do nastavení.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.