Nástupca čipu GeForce 940MX.

NVIDIA dávnejšie predstavila mobilné grafické karty, ktoré sú postavené na architektúre Pascal. V redakcii práve teraz testujeme prvé notebooky s grafickými kartami GeForce GTX 1050 a GTX 1060 a treba povedať, že ich výkon nás príjemne prekvapil. Ide však o grafické čipy, ktoré sú určené najmä do segmentu herných a multimediálnych notebookov.

Novo predstavený čip GeForce MX150 je určený pre neherné notebooky a ide o nástupcu grafickej karty GeForce 940MX. Novinka ponúka 3-násobne lepší pomer výkon/Watt a v porovnaní s aktuálnou generáciou integrovaných grafických kariet Intel HD Graphics 620 sľubuje takmer 4-násobne lepší výkon v hrách a pri práci s videom. Reálny nárast výkonu v porovnaní s 940MX je na úrovni 33%. Hoci má MX150-ka lepší pomer výkon/Watt, má aj nižšiu spotrebu, takže vo výsledku je reálny nárast výkonu nižší.

Výrobca konkrétne parametre neudáva, avšak ak vás zaujímajú detaily, portál AnandTech špekuluje, aké špecifikácie by mohla novinka mať. Bližšie detaily o novom grafickom čipe by sa mohli objaviť už o pár týždňov. NVIDIA tvrdí, že prvé notebooky s novou grafickou kartou sa dostanú do predaja v júni. Do svojich modelov ich zabudujú výrobcovia ako ASUS, Acer, Clevo, HP či MSI.

Porovnanie výkonu, ktoré udáva NVIDIA

Zdroj: GeForce

Prečítajte si aj:

Nvidia Pascal už aj v notebookoch

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit