Možno ešte nenastal ten správny čas, z biznisového hľadiska, pochopiteľne.

Veľkí hráči postupne opúšťajú platformu GeForce Now a ich tituly si od dnešného dňa cez túto službu nezahráte. Ide o vydavateľstvá Microsoft Xbox Game Studios, Warner Bros. Interactive Entertainment, Codemasters a Klei Entertainment.

Naopak sú herné štúdiá a vývojári, ktorí sa na túto hernú službu pridali, napríklad Ubisoft, Epic, Bungie, Bandai Namco a stovky ďalších. Na pohľad sa síce môže odchod veľkých vydavateľstiev javiť ako problém. GeForce Now má ale silnú základňu a stále podporuje 30 zo 40 najhranejších hier na Steame.

Navyše v súčasnosti prebieha príprava na integráciu do služby pre viac ako 1500 nových hier. Nezahráte si teda hry ako Halo: The Master Chief alebo Gears of War, no a takisto ani napríklad Batmana alebo preteky od Codemasters.

Problémom bude licenčná dohoda medzi vydavateľmi, ktorí nemajú hry na cloudových službách alebo nemajú licencie na prístup do cloudových služieb prípadne nepredávajú licenčné práva samostatne. S tými však zmluvy uzatvára samostatne. Na tom je celý model založený. Hru už musíte vlastniť inde, aby ste si ju mohli s GeForce Now prepojiť.

Podľa Nvidie je odstraňovanie hier zo služby zriedkavé, avšak deje sa to a zatiaľ to nevyzerá na nejakú ustálenú ponuku. V službe vidíme veľký potenciál a aj keď tam nebudú všetky hry, stále bude atraktívna.

Pre tých, čo majú hry bez podpory GeForce Now to asi nebude problém. Majú ich preto, lebo ich majú na čom hrať. Iste, od teraz si ich nezahrajú na smartfóne, no to asi nebude pre skutočných hráčov hlavný problém.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

NVIDIA GeForce NOW spúšťa ostrú prevádzku: Hrať cez cloud môžete aj zadarmo, poznáme ceny prémiového členstva

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.