Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najvýchodnejší okres SR získal prístup ku gigabitovému internetu vďaka dokončeniu ďalšej časti vysokokapacitnej siete Antik East. V Snine je teraz dostupná aj UHD TV, lacné telefonovanie a služby inteligentnej domácnosti. Aktuálne klienti prechádzajúci od pomalšej konkurencie získajú aj 3 až 9 mesiacov služieb bezplatne.

Spoločnosť Antik Telecom pripojila prvých klientov na novovybudovanú optickú sieť v meste Snina, ktorá po úplnom dokončení dosiahne viac ako 5000 domácností – všetky s dostupnosťou najrýchlejšieho slovenského internetu s rýchlosťou až 1000/1000mbps. Ide o najvýchodnejšiu časť Slovenskej republiky, kde doteraz úplne absentovali optické produkty väčších operátorov. Všetky služby sú spolu k dispozícii už za 17,92 eur mesačne bez viazanosti. Pri prechode od konkurencie získava nový klient až 9 mesiacov internetu, TV či telefonovania zadarmo, podľa počtu mesiacov zostávajúcej viazanosti. Pre klientov Slovak Telekomu, ktorí odstúpia od zmluvy pre prebiehajúce zdražovanie do 31.07.2018 navyše platí, že mesiace zadarmo v Antiku môžu čerpať, aj keď služby ST prestanú platiť už na konci júla. Súčasne je možné využiť aj ponuku HD set-top boxu za 1 eur.

“Už od prvých dní dostupnosti v Snine zaznamenávame silný rast objednávok. Veľká časť dopytu prichádza od bývalých klientov Slovak Telekomu, ktorí sa rozhodli zmeniť operátora, ušetriť a zrýchliť si svoj internet,” vysvetľuje Peter Blaas, riaditeľ pre rozvoj Antik Telecom. “Najdôležitejšie ale je, že v meste si občania konečne môžu vybrať aj kvalitné gigabitové pripojenie. Sninou sme zavŕšili budovanie metropolitných optických sietí na krajnom severovýchode SR, kde ako jediný provider poskytujeme rýchle služby v každom meste bez výnimky.“

Antik Telecom spustil nové služby v Snine vďaka aktivácii vysokorýchlostnej medzimestskej optickej siete Antik East s kapacitou nx10gbps v tomto meste. Pokrytie v rámci mesta je vytvorené podzemnou sieťou optických káblov, spájajúcou takmer 5000 bytov, tento rozsah dosiahne po úplnom ukončení približne do dvoch mesiacov. Na severovýchode SR má Antik pokrytie aj v Humennom, Medzilaborciach, Vranove nad Topľou, Strážskom, Stropkove a Svidníku.

Značky: