Spoločnosť TP-Link predstavila nový bezdrôtový gigabitový router MU-MIMO TP-Link Archer A9 s podporou hlasového ovládania Amazon Alexa. Je určený pre moderné domácnosti a malé firmy, v ktorých je smartfón, tablet a notebook bežným zariadením a elektronická zábava či práca každodennou rutinou. Ponúka ako rýchle bezdrôtové pripojenie kompatibilné s poslednými štandardmi, tak aj rýchle pripojenie bez kompromisov cez gigabitový ethernet.

Najnovšia technológia na bezdrôtovú komunikáciu

Archer A9 ponúka štandard WiFi 802.11ac Wave2, ktorý poskytuje rýchlosť Wi-Fi až do 1300 Mb/s v pásme 5 GHz a 600 Mb/s v pásme 2,4 GHz. Pre jednoduché úlohy, ako je odosielanie e-mailov alebo prechádzanie webu, je možné používať pripojenie v pásme 2,4 GHz a pre aplikácie náročné na šírku pásma, ako sú online hry alebo streamovanie vo formáte HD, využiť komunikáciu v pásme 5 GHz. Výhodou je, že obe pásma je možné využívať zároveň.

Zvýšené pokrytie Wi-Fi a optimálna komunikácia

Tri externé antény a jedna interná anténa vysielajú signál Wi-Fi do všetkých kútov domu či veľkého bytu. Technológia Beamforming deteguje zariadenia aj keď sú vzdialené alebo majú nízky výkon a smeruje na nich silu bezdrôtového signálu. Tým sa zvýši sila dostupného signálu na zariadení a zároveň aj možná vzdialenosť od routera.

Archer A9 tiež pomáha zariadeniam dosiahnuť optimálny výkon vďaka efektívnejšej komunikácii s technológiou MU-MIMO. Tri simultánne dátové toky umožňujú všetkým pripojeným zariadeniam dosiahnuť až 3× vyššiu rýchlosť, než so štandardnými AC routermi, pretože tie komunikujú vždy len s jedným zariadením.

Optimalizáciu rýchlosti podporuje aj funkcia Smart Connect, ktorá pomáha routeru automaticky prepínať pripojenie každého zariadenia k najlepšiemu dostupnému pásmu Wi-Fi, zatiaľ čo funkcia Airtime Fairness zabraňuje spomaleniu starších zariadení v sieti.  Výsledkom je potom hladká bezdrôtová komunikácia bez oneskorenia.

Bezpečnosť na prvom mieste

Archer A9 zlepšil bezpečnosť a online ochranu vďaka pokročilým funkciám a technológiám ako sú rodičovská kontrola, riadenie prístupu, VPN server a podobne. Okrem toho je možné po aktualizácii firmvéru využívať najnovšie vylepšené zabezpečenie WPA3.

Rodičovská kontrola je založená na ochrane pred nevhodným obsahom na internete alebo na sociálnych sieťach. Router umožňuje pomocou kľúčových slov zodpovedne ochrániť prístup ako pre deti, tak aj zamestnancov. Je možné aj jednoducho vytvárať zoznam blokovaných používateľov a obmedzovať rozsah prístupnosti webu.

K ochrane pred nežiaducim prístupom k osobným či firemným dátam ďalej slúži samostatná virtuálna sieť pre hosťov.

Mozog pre inteligentný život

V spolupráci s Alexou a IFTTT sa Archer A9 správa ako centrálny pomocník pre zjednodušenie života. Sieť je možné jednoducho ovládať pomocou jednoduchých hlasových príkazov zadaných cez Amazon Alexa a vďaka IFTTT ich skombinovať s ďalšími krokmi. Tak prečo nemať život inteligentnejší a jednoduchší už teraz?

Kľúčové vlastnosti Archer A9:

  • WiFi 802.11ac Wave2 – 600 Mb/s v pásme 2,4 GHz a 1300 Mb/s v pásme 5GHz
  • Technológia MU-MIMO – Tri simultánne dátové toky pomáhajú zariadeniam dosiahnuť optimálny výkon tým, že zlepšujú komunikáciu
  • Zvýšené pokrytie Wi-Fi – Technológia Beamforming poskytuje vysoko efektívne bezdrôtové pripojenie
  • Záruka bezpečnosti – pokročilé funkcie ako je rodičovská kontrola, správa siete a riadenie prístupu poskytujú silnú záruku na bezpečnosť Wi-Fi
  • Inteligentné pripojenie – Funkcia Smart Connect nasmeruje klientov do menej preťaženého pásma a funkcia Airtime Fairness optimalizuje využitie času
  • Alexa & IFTTT – Ovládajte svoj router hlasovým príkazom pomocou Amazon Alexa a zjednodušte si svoj život s IFTTT

Značky: