Úlohy Google sú tu s nami už niekoľko rokov.

Na prvý pohľad sa to ani nezdá, možno aj z toho dôvodu, že táto aplikácia sa držala dlhodobo v úzadí. Tento negatívny status sa začal zlepšovať minulý rok, kedy si konečne aj v Googli uvedomili, že by bolo vhodné mať kvalitnú “to-do” aplikáciu. Po kompletnom veľkom redizajne Gmailu, sa teraz Úlohy Google dostávajú aj do samotnej aplikácie pre Android.

Uvedený redizajn najprv priniesol integráciu Úloh Google do webovej verzie Gmailu, čo sa ukázalo ako praktická inovácia, ale v aplikácii pre Android sa doteraz z neznámych dôvodov ešte neobjavila. To sa však začiatkom mája zmenilo s príchodom aktualizácie, ktorá nakoniec Úlohy Google do aplikácie Gmail pre Android priniesla.

Pridanie dôležitých e-mailov do Úloh je pomerne jednoduché. Jediné, čo musíte spraviť, je otvoriť e-mail, ktorý chcete pridať, ťuknúť na ponuku v pravom hornom rohu obrazovky a vybrať možnosť Pridať do Úloh. Ak v zariadení nemáte nainštalovanú aplikáciu Úlohy, budete presmerovaní do Obchodu Google Play. Ak už aplikáciu máte nainštalovanú, e-mail sa jednoducho pridá do zoznamu úloh. Môžete tiež pridať ďalšie podrobnosti, zmeniť dátum a čas pripomenutia a zahrnúť ďalšie podúlohy na základe e-mailu, čo je veľmi šikovné.

Integrácia Úloh prebiehala v poslednej aktualizácii aplikácie Gmail, ktorá sa začala postupne uvoľňovať pre všetkých používateľov platformy Android. Novú funkciu majú už niektorí používatelia nainštalovanú a aj my v redakcii ju používame. Určite ju vyskúšajte aj vy.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Odovzdajte starý smartfón Galaxy S alebo iPhone a na Galaxy S10 získate zľavu do 420 Eur

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.