Umelá inteligencia vám pomôže s písaním emailov, ktoré môžete následne nechať ešte vylepšiť.

Nová funkcia bola objavená po dekompilácii inštalačného súboru APK, v ktorej podľa webu 9TO5Google bola nájdená integrácia umelej inteligencie. Položka „Help me write“ by mala vytvárať texty na základe vašej požiadavky. Charakterizovaná by mala byť ikonou magickej paličky.

Predpokladáme, že funkcia sa objaví aj vo finálnej verzii aplikácie, ktorú teraz ešte nemáte k dispozícii. Treba dodať to, že dekompilácia je spätný proces kompilácie. Ide o to, že zdrojové kódy sa skompilujú do jazyka, aby im následne porozumel systém a mohol program spustiť a ten mohol v systéme fungovať. Pre človeka sa ale stane nečitateľným. Dekompilácia je založená na reverznosti a práve týmto postupom bola nová funkcia objavená.

gmail help me writeZdroj: 9TO5Google

Ide o nefinálne verzie a to, čo v nich programátori objavia, sa nemusí pretaviť do finále a vývojári pokojne vypustia takto objavené funkcie. Tým, že AI sa dnes integruje do čoraz viac aplikácií, môžeme si byť takmer istí, že AI pomocník na písanie emailov bude v aplikácii Gmail pre smartfóny.

To, čo bude umelá inteligencia robiť, je vytváranie textov, spresňovanie či napríklad preformulovanie do iného štýlu. Rovnako budete môcť nechať prepracovať pôvodný text a nechať vymyslieť úplne iný. Uvidíme, ako bude vo výsledku funkcia zapracovaná a nakoľko sa uplatní pri bežnom písaní správ. Vo forme ospravedlnenia, priania k výročiu alebo vytvorenie akýchsi univerzálne zaužívaných textov využitie nájde. Emaily ale budeme musieť stále písať z väčšej časti sami.

gmail help me writeZdroj: 9TO5Google

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.