Aplikácia je tu s nami od vzniku systému Android.

Gmail používajú miliardy používateľov, takže nie je až tak veľkým prekvapením, že dosiahol tento impozantný počet inštalácií. Skôr je zaujímavé, že dosiahnutie tejto hranice trvalo tak dlho, keďže aplikácia sa nachádza na takmer každom smartfóne s Androidom. 

Pokiaľ sa však pozrieme na číslo 10 miliárd, tak tento počet  stiahnutí nám už prezrádza, že Gmail sa v Obchode Play zaradil do exkluzívnej skupiny aplikácií, ktoré túto hranicu už dosiahli. 

Gmail začínal ako aplikácia na odosielanie a prijímanie e-mailov, avšak prednedávnom boli do nej integrované aplikácie Chat a Meet, ktoré sú súčasťou širšieho rebrandingu a aktualizácie Workspace. Tieto zmeny mali za následok, že niektoré súčasti aplikácie Gmail boli odstránené.

To, že Gmailu trvalo pomerne dlhé časové obdobie dosiahnuť hranicu 10 miliárd inštalácií môže byť spôsobené aj vznikom aplikácie Gmail Go, ktorá sa inštaluje do menej výkonných zariadení. V neposlednom rade to môže byť spôsobené aj tým, že niektorí používatelia dávajú skôr prednosť webovej verzii Gmailu. 

10 miliardovú hranicu pokorili napríklad aj aplikácie Chrome a Fotky.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.