Krok, ktorý v Dokumentoch spravil Google minulý rok, sa premietol aj do pošty.

Ide o jemnú grafickú úpravu pridaním ikon do ponuky „troch bodiek“, ktorou zobrazujete ďalšie činnosti v otvorenej správe. Menu sa sprehľadnilo, na smartfónoch zostalo v textovej podobe. Možno Google zjednotí vzhľad v oboch aplikáciách – webovej a mobilnej. Doteraz bolo možné vidieť ikony len pre činnosti Odpovedať a Preposlať. O zmenách informoval web 9To5Google, všimli sme si ich aj v našom rozhraní.

Štýl, ktorý je badať pri Googli, je platný pre viacero webových aplikácií. Opäť je vidno, že postupne prechádzame do ikonového zobrazenia. Nielen v prípade Googlu, ale i aplikácií na webe všeobecne. V minulosti bolo totiž zjednodušením nepridať ikony a vyhnúť sa problémom pri úprave zväčšenia prvkov v režime pre vysoké rozlíšenia obrazoviek. Písma boli systémom interpolované.

Niektoré programy, ktoré takúto zmenu ešte nezaviedli, máte možnosť vidieť aj teraz, napríklad WD Security na odomknutie externého disku. Na displejoch s viac ako Full HD a napríklad 14“ obrazovke sú ikony a ďalšie prvky veľmi malé.

Microsoft Edge používa „vzdušnejšie“ rozhranie a má menu vyhotovené v štýle Windows 11 a zobrazení priesvitnosti na základe podkladu. Tiež používa ikony pre lepšiu orientáciu v kontextových menu. Nehovoriac o jednoduchšom ovládaní dotykmi.

gmail obrazkove menuZdroj: TOUCHIT

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.