Zaujímavý výpadok, z pohľadu bežného používateľa

Ide o úkaz, s ktorým sa až tak často stretnúť nemusíte. Buď služba funguje alebo nie. Na mobile a v aplikácii pre smartfóny si ničoho všimnúť nemusíte, ak sa ale pokúsite zapnúť Gmail na webe v bežnom prehliadači, narazíte na chybu.

Vyššiu mieru nedostupnosti ohlasuje aj DownDetector. Výpadky nemusia byť trvalé, bežne ide o niekoľko minútové či desiatok minútové doby nedostupnosti. Rovnako tak netreba panikáriť, keďže v tomto prípade to vyzerá na chybu v nejakom použitom protokole alebo spôsobe prístupu k službe.

Vyskúšajte si použitie tejto služby viacerými spôsobmi. Najjednoduchšie je poslať si email, pokojne priamo z Gmailu, netreba veľmi špekulovať. V našom prípade bolo spojenie dostupné cez smartfón, na počítači sa stránka nechcela zobraziť. Na vylúčenie chyby prehliadača sme použili ešte iný prehliadač, no tam sa bolo treba verifikovať 2-stupňovou autentifikáciou. Potiaľto v poriadku, potom sa proces pozastavil na niekoľko minút a pokus o pripojenie zostal „visieť“ na obrazovke s informáciou o verifikáciu.

Chyba môže byť medzičasom opravená a mnohí menšie výpadky ani nezaznamenáte, stačí, aby ste nepoužili browser ale iba aplikáciu a na chybu neprídete.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.