Zrušenie odberov bude jednoduchšie aj v mobilnej verzii.

Do emailových schránok nám chodia každý deň desiatky správ. Pokiaľ si neudržiavate v schránke poriadok, väčšina z nich sú všemožné newslettery a emaily, ktoré vlastne ani nechcete. V rámci súťaže či objednávky ste však dali odosielateľovi súhlas, aby vám ich posielal.

Odhlásiť sa z takýchto emailov býva vo väčšine prípadov jednoduché. Stačí prescrollovať na koniec správy a ťuknúť na tlačidlo Odhlásiť alebo Unsubscribe. Lenže, nie každému sa chce scrollovať a odkaz na odhlásenie býva často malým písmom a je ľahko prehliadnuteľný.

Google preto do služby Gmail zakomponoval užitočnú funkciu s názvom Zrušiť odber, ktorá sa zobrazí vedľa mena odosielateľa v prípade newsletterov a iných emailov z tejto kategórie. Táto funkcia je dostupná vo webovom rozhraní služby už od roku 2014. V mobilnej aplikácii však tlačidlo Zrušiť odber nenájdete.

Gmail: Zrušiť odber vo webovom rozhraníZdroj: TOUCHIT
Gmail: Zrušiť odber vo webovom rozhraní

Zdá sa však, že situácia sa konečne zmení. Portál thespandroid analyzoval aplikáciu Gmail pre Android vo verzii 2023.11.12 a informuje, že Google pripravuje pridanie tlačidla Zrušiť odber, resp. Unsubscribe aj do mobilnej aplikácie.

Pripravovaná funkcia je súčasťou aplikácie vo verzii 2023.11.12, avšak aktuálne nie je aktivovaná. Manuálne si ju môžete aktivovať, pokiaľ máte rootnutý telefón. V opačnom prípade treba počkať na to, až sa ju Google rozhodne spustiť.

V každom prípade ide o výbornú správu a dá sa predpokladať, že sa časom dostane aj do iOS verzie aplikácie.

Gmail: Zrušiť odber v Android aplikáciiZdroj: thespandroid
Gmail: Zrušiť odber v Android aplikácii

Zdroj: thespandroid

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit