Dostupná je pre systémy Android aj iOS.

Spoločnosť Google je známa rozširovaním funkcií jej aplikácií a ich krížnym implementovaním. Aj preto už dávnejšie sa objavila funkcia prekladu v službe Gmail pre počítače, avšak v mobilnej verzii až doteraz nebola dostupná. V prípade, že ste si chceli e-mail písaný v cudzom jazyku preložiť, tak najjednoduchší spôsob, ako to spraviť, bolo skopírovať text a vložiť ho do vami preferovaného prekladača (napríklad ten od Googlu alebo DeepL). 

Portál 9to5Google informuje, že tento krok už čoskoro nebude potrebný, pretože Gmail konečne zavádza preklady e-mailov priamo v mobilnej verzii služby Gmail.

Spoločnosť o novinke informovala na svojom blogu Workspace Updates. Do aplikácie pre smartfóny je teraz pridaný natívny preklad, ktorý funguje veľmi prívetivým spôsobom. Pokiaľ máte aplikáciu nastavenú na slovenčinu, tak v prípade otvorenia mailu v inom, ako slovenskom jazyku, bude vám automatický ponúknutý návrh na preklad mailu. 

Pokiaľ sa teda rozhodnete ponuku na preklad využiť, tak Prekladač Google automaticky zistí jazyk, v ktorom je e-mail napísaný, a potom pre vás obsah preloží. Prekladač je kompatibilný s celkovo 100 jazykmi, čo znamená, že aj verzia pre mobilné telefóny je na rovnakej úrovni ako verzia pre počítače.

Zdroj: AndroidPolice
Gmail pre smartfóny konečne dostáva funkciu prekladu

Ak aplikácia z nejakého dôvodu návrh na preklad nezobrazí, tak stále je ju možné vyvolať cez ponuku s tromi bodkami, a vybrať možnosť ručného prekladu e-mailu. Ak však chcete, aby sa vám návrhy na preklad zobrazovali iba pri niektorých cudzích jazykoch, tak toto pravidlo je takisto možné nastaviť priamo v aplikácii. Podobne môžete vybrať aj jazyky, ktoré chcete, aby aplikácia prekladala vždy. Ide teda o všetky funkcie, ktoré sú známe z verzie pre počítače.

Aktualizácia prinášajúca funkciu prekladu do Gmailu pre mobilné zariadenia už bola vydaná, avšak jej rozšírenie bude pravdepodobne trvať až dva týždne. Pokiaľ chcete funkciu začať využívať čo najskôr, aplikáciu Gmail majte vždy aktualizovanú na jej najnovšiu verziu.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.