Nová funkcia je dostupná vo webovom rozhraní aj v aplikácii pre Android.

Google aktualizoval službu Gmail. Používateľom sprístupnil nové funkcie, ako sa rýchlo odhlásiť z odberu noviniek a ako zablokovať otravného používateľa, ktorý vám posiela nevyžiadanú poštu. Funkcie sa nazývajú „zablokovať odosielateľa“ a „zrušiť odber„.

Obe funkcie sú dostupné vo webovom rozhraní a v aplikácii pre Android. Ich používanie je rýchle a jednoduché – aktivujete ich v dvoch krokoch.

Ako blokovať a odhlásiť sa vo webovom rozhraní

Ako blokovať a odhlásiť sa vo webovom rozhraní

V prípade blokovania konkrétneho používateľa treba zobraziť kontextovú ponuku a vybrať možnosť „zablokovať odosielateľa XY„. Ak sa chcete odhlásiť z odberu noviniek, vo webovom rozhraní je táto funkcia dostupná hneď vedľa emailovej adresy odosielateľa. V prípade aplikácie pre Android je potrebné navigovať sa cez kontextovú ponuku.

Pokiaľ sa vám nové funkcie nezobrazujú vo webovom rozhraní, resp. v mobilnej aplikácii, malo by sa tak stať čoskoro. V našom prípade sme si funkciu „zrušiť odber“ všimli už dávnejšie.

Ako blokovať používateľa v aplikácii Gmail pre Android

Ako blokovať používateľa v aplikácii Gmail pre Android

Spôsob, ako zrušiť odber

Spôsob, ako zrušiť odber

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit