Jedna z funkcií je taká kozmetická, druhá je výraznejšia.

Ako upozornil web 9TO5Google, Google pridal do svojej mobilnej aplikácie pre Android (zatiaľ nie je dostupná pre iOS) animované ikony pri akciách posunutia správ do boku. Ide o gesto, ktoré iste poznáte a v štandardnom nastavením potiahnutie správy v zozname správ doprava alebo doľava vykoná archiváciu tejto správy. Teda presunie ju do priečinka (v Gmaily označované ako Štítky) Všetky správy.

Teraz Google zapracoval na tom, ako to celé vyzerá a ikony zobrazené pri jednotlivých udalostiach sa budú animovať. Je to taký detail, podstatné je, že pozadie riadku sa zafarbí farbou udalosti, ktorú na ňom vykonávate. Teda archivácia má riadok zelený, odloženie na určitý čas alebo lokalitu zase oranžový.

Chat – Android

Druhou novinkou je integrácia chatu aj pre nefiremných používateľov. To už je podstatnejšia zmena a dá sa aktivovať cez Nastavenia. Ťuknite na vašu emailovú adresu a zrolujte na položku Chat (prednostný prístup). Týmto sa zobrazia chatové konverzácie zo služby Hangouts v okne aplikácie Gmail. Google sa takto snaží zjednotiť prostredie do jednej aplikácie. Podobne, ako to máte na webe.

Chat – Web

  • Na webovej verzii kliknite na ozubené koliesko vpravo hore a potom na tlačidlo Zobraziť všetky nastavenia.
  • V sekcii Čety a stretnutia vyberte položku Google Chat (prednostný prístup)

gmail settings

Zdroj: 9TO5Google

Prečítajte si aj:

Ako zálohovať Gmail?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.