Zmeny sme zaznamenali už začiatkom roka, teraz ale prichádzajú pre každého a bez možnosti návratu.

Doteraz ste si mohli nový dizajn preskupenia panela vyskúšať a vrátiť sa k pôvodnému dizajnu. Po novom sa o dva týždne zmení vzhľad služby Gmail tak, že pribudne ďalší panel. To je neprekvapivé, je to teraz móda. Pridávať ďalší panel zvislo, čomu sa nevyhol ani Thunderbird ako emailový klient alebo internetové prehliadače na jadre Chromium, ktoré viac či menej používajú zvisle panely vpravo a vľavo na prepínanie funkcií.

Nové rozloženie odstráni zospodu pôvodné predvoľby a zvislo umiestni tlačidlá na Poštu, Čet, Priestory a Meet. Pre tých, čo ste tieto funkcie nepoužívali, budete mať teraz o zvislý panel navyše, našťastie sú obrazovky v pomere strán 16:9 dostatočne široké. Obmedzenia môžete zaznamenať pri použití aplikácie na polovicu zvislej obrazovky. Môžete ale vypnúť zobrazenie priečinkov (štítkov, ako ich nazýva Gmail) a mať dostatok priestoru na zoznam správ.

Používatelia využívajúci četovanie a služby Meet, napríklad videohovory, získajú lepší prístup k týmto funkciám. Nateraz vás Gmail po prihlásení do schránky upozorní na možnosť prepnutia, stále sa bude dať vrátiť k pôvodnému návrhu. Ten tu máme ešte od čias zlúčení dizajnu Inbox by Google a Gmailu.

Nový dizajn. Všimnite si zvislý panel vľavo

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.