Gmail patrí medzi najrozšírenejšie e-mailové služby na svete.

E-mailová služba Gmail zažila v uplynulých rokoch veľký nárast používateľov. Zatiaľ čo v roku 2012 ju používalo približne 425 miliónov ľudí, tak dnes je to už viac ako jedna miliarda. Dôvodom bude pravdepodobne jednoduché používanie a veľký bezplatný priestor pre uložené dáta.

Existuje však vec, ktorá Gmailu stále chýba. Sú to štatistiky používania. Pre bežných ľudí to nie je zrejme najzaujímavejšia funkcia, no pre podnikateľov a firmy to môže byť priam až nevyhnutnosťou. Každá hodina práce totiž niečo stojí a ak sa dá ušetriť, tak to firme len prospeje. Problém sa teda rozhodla vyriešiť služba Gmail Metrics, ktorá je na 14 dní zadarmo pre každého používateľa.

V službe Gmail Metrics si aktuálne vedia používatelia pozrieť viacero rôznych štatistík. Tou najzakladanejšou je počet prijatých a odoslaných e-mailov a ich časy a dni týždňa, prípadne koľko trvalo v priemere čítanie prijatých e-mailov alebo napísanie odoslaných. Zaujímavou štatistikou je tiež priemerný počet slov v prijatom a odoslanom e-maily či priemerný čas odpovede na e-maily klientovi.

Zdroj: TheNextWeb

Značky: