Internetový gigant oznámil novú funkciu, ktorá bude čoskoro dostupná v službe Gmail.

Google na svojej vývojárskej konferencii Google I/O oznámil novú funkciu, ktorá bude k dispozícii pre Gmail. Nazýva sa „Help me write“, čo môžeme preložiť ako „Pomôž mi napísať email“.

Ako už názov napovedá, táto funkcia využije umelú inteligenciu, aby za vás napísala email. Google v rámci prezentácie ukazoval, ako je možné využiť novú funkciu na vygenerovanie odpovede pre leteckú spoločnosť v rámci konverzácie, ktorá sa týka žiadosti o vrátenie platby za letenky.

Používateľ zadal jednoduchý povel, “ask for a full refund for this canceled flight” (požiadaj o vrátenie celej sumy za tento zrušený let), a Gmail automaticky vytvoril celý email. Funkcia tiež ponúkne možnosť upraviť vygenerovaný email a upraviť niektoré parametre, ako je jeho dĺžka či (ne)formálnosť konverzácie.

Nová funkcia je aktuálne dostupná pre používateľov služby Google Workspace, ktorí žijú v USA a sú zapojení do testovacieho programu. Časom bude verejne dostupná v rámci služby Workspace a možnože sa niekedy dočkáme toho, že ju Google sprístupní aj pre spotrebiteľov, ktorí využívajú bezplatnú verziu Gmailu na súkromné účely. Dá sa predpokladať, že funkcia bude najskôr dostupná iba pre niektoré jazyky, avšak výhľadovo by si mala poradiť aj so slovenčinou.

Gmail za vás napíše email. Vďaka umelej inteligenciiZdroj: Google
Gmail za vás napíše email. Vďaka umelej inteligencii. Takto to funguje

Zdroj: Android Authority, Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit