Zdieľanie súborov sa dá úplne jednoducho aj bez registrácie.

Je viacero služieb a využiť môžete napríklad Úschovna.cz alebo WeTransfer. Dávame vám ešte jeden tip a tým je služba GoFile. Ponúka skutočne jednoduchý spôsob, ako niekomu poslať súbor, resp. odkaz naň. Všetko je zadarmo a dokonca bez obmedzení veľkosti súboru. K službe sa môžete prihlśeiť cez vás email a vytvoriť si on-line účet, aby ste sa k zdieľaným súborom vedeli vrátiť a manažovať ich.

Služba využíva šifrovací protokol tak, aby ste mali istotu, že súbory budú zabezpečené aj počas prenosu. Autori tejto služby prinášajú osvedčený biznis model a to stať sa Patreonom projektu. Môžete ich podporiť a využívať tak model bez ukladania cookies a zobrazovaní reklám. Stránka je aj tak veľmi čistá a popravde sa dá počudovať, že nepýtajú nejaký peniaz aj na základné používanie.

Stránka hovorí jedine o reklamách a cookies, čo sa týka súkromia. To už máte v službe ako celku a netreba nič platiť. Kto by chcel obísť ešte tieto dve záležitosti, má možnosť podporovať projekt minimálnou sumou 5,4 eur mesačne. K tomu dostanete aj 500 GB vyhradeného úložiska a 1 TB prenos dát na jeden vytvorený link. Na limity sa dá dostať, určite nie je nič vyslovene zadarmo. Avšak služba má tak nastavené limity, že sa dá hovoriť o zdieľaní súborov zadarmo. Ak ich totiž chcete prekonať, potom už sa pohybujete v inom segmente a hľadáte niečo iné, ako túto službu.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.