Toto uvítajú všetci používatelia služby Google Disk.

Zatiaľ ide o výsadu prehliadača Chrome, otázkou bude, či niečo podobné implementujú aj ostatní, napríklad Microsoft. Ten má takisto prehliadač s jadrom Chromium. Pravdepodobnosť je však malá a ak bude niečo tlačiť dopredu, bude to jeho služba OneDrive. Ako sa výrobca priamo zmieňuje na svojom blogu, nová funkcia bude zameraná na zrýchlenie prístup k vašim súborom na službe Google Disk.

Na novej karte sa budú zobrazovať odkazy na súbory v Disku, ktoré ste v poslednej dobe použili. Aktuálne, ak nemáte túto funkciu vypnutú, sa na novej karte zobrazujú odkazy na najčastejšie navštevované stránky. Z pohľadu bežných používateľov sa nič nemení a táto služba sa dá vypnúť. Štandardne ale bude zapnutá. Administrátori budú mať isté možnosti nastavenia ak je Chrome súčasťou podnikových nastavení.

Vývojári na blogu uvádzajú postupné zavedenie tejto funkcionality v priebehu 15 dní od nasadenia novinky. Google tento postup nazýva Gradual Rollout. Je to postupné zavedenie pre používateľov globálne a rozšírenie podpory pre Google Disk nie je viazané na čakanie, pokým výrobca vydá novú verziu prehliadača Chrome. Na porovnanie tzv. Full rollout trvá len 1-3 tri dni.

google drive new tabZdroj: Google
Ukážka zobrazenia odkazov na súbory v službe Disk

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.