Prvé úniky prinášajú informácie o sérii smartfónov Google Pixel 10.

Séria smartfónov Pixel 9 od Googlu vyvolala množstvo reakcií aj na Slovensku. Telefóny totiž prvý raz prišli oficiálne do predaja aj na Slovensko, keďže doteraz ich bolo možné kúpiť len zo zahraničných distribúcií. Telefóny z tejto série sme otestovali aj u nás v redakcii a recenziu na Google Pixel 9 a Pixel 9 Pro XL si môžete prečítať aj na našom webe. Len krátko po predstavení týchto modelov sa dozvedáme prvé informácie o ďalšej sérii smartfónov a zisťujeme, že opäť budú štyri.

Najbližším smartfónom, ktorý Google predstaví, bude pritom Pixel 9a ako lacnejšia alternatíva k tohtoročnej sérii. Ten sa v rámci únikov označuje ako „tegu“, pričom toto označenie používa aj Google v interných databázach. Budúci rok bude pritom predstavená aj séria Pixel 10. Tá sa rovnako už označuje kódovým interným označením a my vieme, ako ich Google nazýva.

Google Pixel 9Zdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9

Základný model Pixel 10 sa v databázach objavuje ako „Frankel“. Opäť pritom pôjde o kompaktný model s menším displejom, ktorý skvele sadne do ruky. Nadviazať by tak mal na úspešný Pixel 9 a rovnako sa môžeme tešiť aj na kompaktnú Pro verziu. Google by si teda tento trend mal udržať aj do budúceho roka. Pixel 10 Pro sa v kódoch nachádza ako „Blazer“ a v príprave je aj jeho väčšia verzia Pixel 10 Pro XL v databáze ako „Mustang“.

V príprave je aj ďalšia generácia skladateľného smartfónu a zdá sa teda, že Google plánuje tento model obnovovať každý rok. Google Pixel 10 Pro Fold sa v databáze objavuje ako „Rango“, pričom označením zapadá do westernovej tematiky označovania série Pixel 10. V súčasnosti však zatiaľ nemáme žiadne informácie o tom, aké by mal tento smartfón priniesť inovácie a v čom bude lepší ako súčasná generácia.

Základom telefónov ale bude bezpochyby čipset Tensor G5, ktorý by mohol byť vyrobený 3 nm procesom. Do predstavenia smartfónov je však ešte ďaleko, výbavou sa teda necháme prekvapiť.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.