Samotnú interakciu však v slovenčine zatiaľ nepodporuje.

Google prezentoval na veľtrhu CES 2019 novú funkciu, ktorou obdaril svojho asistenta. Naučil ho tlmočiť, pričom táto funkcia je odteraz dostupná aj pre verejnosť.

Google Asistent dokáže tlmočiť v 26 jazykoch, nechýba slovenčina ani čeština. Funkciu je možné aktivovať povelom „Ok Google, help me speak Slovak“, resp. v inom jazyku, ktorý podporuje funkciu tlmočenia. Asistent následne funkciu aktivuje, čo potvrdí aj hlasovou spätnou väzbou. Po zaznení signálu môžete začať rozprávať v jazyku vášho Asistenta, resp. v žiadanom jazyku na tlmočenie.

Funkcia je dostupná pre všetky zariadenia s Google Asistentom. Otestovali sme ju v prípade inteligentných reproduktorov Google Home Mini. Fungovať vám bude aj keď máte inteligentné displeje s týmto asistentom a k dispozícii je aj pre Android smartfóny a tablety. V tomto prípade je potrebné nainštalovať aplikáciu Google Translate, k čomu vás vyzve samotné zariadenie.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Lenovo vyrobilo doteraz najinteligentnejší digitálny budík (doplnené o video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit