Surfovanie na internete to môže značne obmedziť.

Pomalé pripojenie k internetu má v súčasnej dobe stále veľké množstvo obyvateľov tejto planéty. Z toho dôvodu sa Google začal viac zaoberať touto skupinou používateľov internetu a snaží sa im maximálne pomôcť. Spoločnosť v súvislosti s tým siaha po drastickom kroku v podobe vypnutia JavaScriptu pri pomalom internetovom pripojení.

V súčasnej dobe JavaScript pre svoje fungovanie využíva takmer každá webová stránka. Niektoré stránky po jeho vypnutí dokážu fungovať stále, no veľké množstvo z nich sa stane absolútne nepoužiteľnými. JavaScript sa primárne stará o interaktívnosť webovej stránky, ale čoraz väčšie množstvo stránok a webových aplikácií je naprogramovaných iba v JavaScripte. 

Vypnutie JavaScriptu pri pomalom pripojení stránku síce výrazne zrýchli, no je pravdepodobné, že  k veľa webovým stránkam sa tak používatelia nedostanú vôbec. Či a kedy Google pridá toto drastické obmedzenie do prehliadača Google Chrome pre všetkých používateľov je otázne. Našťastie však bude môcť každý používateľ načítať originál stránky so zapnutým JavaScriptom.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google Chrome dostane nový dizajn už budúci mesiac