Určite by ste ich mali prestať používať.

Pokiaľ používate jednu zo starších verzií prehliadača Google Chrome, mali by ste si čo najskôr nainštalovať jeho najnovšiu verziu. Aj keď si používaním staršej verzie zabezpečíte, že všetko funguje bezo zmien a tak, ako ste zvyknutí, prechádzate o najnovšie funkcie ponúkané prehliadačom.

Portál AndroidPolice informuje, že Google aktuálne vynakladá ešte väčšiu snahu, aby ste nakoniec tlačidlo aktualizácie vyhľadali a použili, pretože staršie verzie prehliadača Chrome už čoskoro prestanú podporovať synchronizáciu s ostatnými zariadeniami.

Google informoval, že od verzie Chrome 96 prehliadač prestane podporovať synchronizáciu s verziami 48 a staršími. V konečnom dôsledku to znamená, že nič z toho, čo robíte alebo ukladáte v staršej verzii prehliadača, sa nebude synchronizovať so žiadnym z vašich ostatných zariadení. 

Prehliadač nebude synchronizovať ani opačne, takže sa nebude nič ukladať ani smerom z novej na staršie verzie prehliadača, ktoré strácajú podporu. 

Je pritom celkom pochopiteľné, že Google sa k tomuto kroku odhodlal, pretože Chrome 48 bol vydaný ešte v roku 2016, čo je v technologickom svete už pekný kúsok histórie

Chrome 96 je tu čo nevidieť a pokiaľ stále používate starý prehliadač Google Chrome, aktualizujte ho hneď teraz. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.