Služba G Suite Drive File Stream by mohla nahradiť pôvodnú službu G Suite, pre domácich je tu Backup and Sync a nahradí Google Disk.

Dostupná bude 28. júna, zatiaľ sa môžete zapojiť do Early Adopter Programu. Do G Suite sa dá už teraz zaregistrovať.

Backup and Sync pre domácich používateľov je ďalší spôsob, ako sa budú ukladať a synchronizovať súbory vo vašom počítači zo služby Disk. Za normálnych okolností si vyberáte priečinky, ktoré chcete preniesť z Google Disk do počítača, aby ste ich mali v prípade potreby off-line.

Po novom sa prenesú len súbory, na ktorých budete pracovať. Teda uvidíte ich všetky ale v skutočnosti budú len v cloude. Pri ich otvorení sa prenesú na váš disk. Po zmene súboru sa jeho najnovšia verzia nahrá do cloudu a na disku už zostane v off-line režime.

Je to cesta pre mnohých, ktorí majú kvantum súborov v cloude a potom im pri synchronizácii zaberajú veľa miesta na počítačovom disku. Nevýhodou nového riešenia môže byť nedostupnosť súborov, ak ste bez internetu. Potrebujete na niečom pracovať, no súbor neotvoríte, lebo nie je u vás na disku.

Uvidíme, ako sa služba ujme v praxi, sami si ju ideme vyskúšať. Prax tiež hovorí, že v drvivej väčšine prípadov tieto súbory až tak nepotrebujeme a keď áno, sme väčšinou aj na internete.

Zdroj: BetaNews

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.